Jarní závitek
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kuře, pórek, cibuli, kapii, houby a bambus nakrájíme na nudličky, pak je překrájíme na drobné kostičky a nakonec vše rozsekáme na jemnou kaši. Přendáme do misky a dochutíme zázvorem, sojovou omáčkou, rýžovým vínem a přidáme špetku Aji-Mota, dobře promícháme a ochutnáme. Podle potřeby přisolíme.
V horké (ne v vařící) vodě namočíme rýžový papír a položíme jej na mokré dřevěné prkénko. Jak změkne, tak jej překrojíme na půl. Na každou polovinu papíru dáme část směsi, přehneme okraje přes směs a zamotáme závitek. Závitky položíme na talíř a podlijeme zálivkou, kterou si uděláme tak, že všechny suroviny (mimo červeného oleje) smícháme v misce. Na závěr závitky ozdobíme pórkem a červenou paprikou a pokapeme červeným olejem. Místo kuřete můžeme použít vařenou rybu, krevety apod.
Tip k receptu
Pro vegetariánskou verzi místo masa můžeme použít listové saláty, které jen překrájíme na kousky(asi 5x1 cm) položíme je na rýžový papír a pak přidáme rozsekanou směs zeleniny bez kuřete a vytvarujeme závitky které ozdobíme na hrubo nasekaným koriandrem nebo listovou petrželkou. Tvrdou zeleninu (mrkev,kedlubnu,zelí...) je nutné před použitím krátce povařit.
hOJSADLO20. 12. 2012
Ingredience
- 1 rýžový papír kulatý
- 30 g kuřecího vařeného masa
- 30 g pórku
- 30 g papriky (kapie)
- 30 g cibule
- 30 g čínských hub (ucho jidášovo)
- 30 g bambusových výhonků
- 1a1/2 lžíce sójové omáčky
- 1a1/2 lžíce Shao-sing (rýžové víno)
- 1a1/2 lžíce Rýžového octu
- 1 lžíce červeného oleje
- 1/4 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru
- 1 troška glutamanu sodného /Ajimoto/
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: bez Glutamanu
Dessyna 22. 01. 2013, 20:03