Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
červený olej

červený olej

Přidat na Pinterest

Asijský druh oleje, jehož přípravu zvládne každý doma. Příprava červeného oleje: do misky nebo sklenice dáme dvě kávové lžičky mletého čili a zalijeme asi 1 dcl oleje. Zamícháme a necháme při pokojové teplotě rozležet. Čím déle, tím lépe, ale už asi za hodinu jej můžeme používat. Pokud spěcháte lze olej připravit na pánvičce. Na pánev nalijeme potřebné množství oleje (lžíci na porci) ohřejeme asi na 70°C a přidáme 1-2 špetky čili. Necháme malinko zpěnit (POZOR NESMÍ SE PŘIPÁLIT) a úplně odstavíme z ohně. Jakmile čili sedne na dno pánve, můžeme opatrně slít olej do misky nebo na připravené jídlo.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jarní závitek

Jarní závitek

Kuře, pórek, cibuli, kapii, houby a bambus nakrájíme na nudličky, pak je překrájíme na drobné kostičky a na...

Zlatá kuřecí polévka

Zlatá kuřecí polévka

V kastrolu nebo v hluboké pánvi (woku) rozpálíme asi čtyři lžíce oleje, když se z něho začne kouřit přidáme...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí červený olej Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře