Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zlatá kuřecí polévka

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 25min
Nutriční hodnoty
618 kalorií 1.0g cukrů 56.0g tuků 23.0g bílkovin

Příprava

V kastrolu nebo v hluboké pánvi (woku) rozpálíme asi čtyři lžíce oleje, když se z něho začne kouřit přidáme nudličky kuřecího masa a vidličkou rychle mícháme, aby se maso oddělilo, maso opékáme na prudkém ohni za stálého míchání do zlatova. Když už se některé kousky masa začnou připalovat (není na závadu) zalijeme maso odměřenou dávkou studené vody (asi 3 dcl). Osolíme, přidáme glutamán, víno a zprudka zavaříme. Jakmile se polévka začne vařit, zmírníme oheň a necháme zvolna vařit cca 3 minuty.
Mezitím si do misky připravíme rýžové nudle, pórek a 3-4 lžíce červeného oleje; pokud jsou nudle studené, můžeme je přihřát třeba v mikrovlnce (15 vteřin). Nakonec polévku ochutnáme (může být o malinko slanější než jsme zvyklí, protože nudle a pórek slanost trošku stáhne) a přelijeme do misky. Ihned podáváme.
Polévka se jmenuje zlatá, protože opečené maso obarví polévku do zlatova.

Příprava červeného oleje: do misky nebo sklenice dáme dvě kávové lžičky mletého čili a zalijeme asi 1 dcl oleje. Zamícháme a necháme při pokojové teplotě rozležet. Čím déle, tím lépe, ale už asi za hodinu jej můžeme používat. Pokud spěcháte lze olej připravit na pánvičce. Na pánev nalijeme potřebné množství oleje (lžíci na porci) ohřejeme asi na 70°C a přidáme 1-2 špetky čili. Necháme malinko zpěnit (POZOR NESMÍ SE PŘIPÁLIT) a úplně odstavíme z ohně. Jakmile čili sedne na dno pánve můžeme opatrně slít olej do misky nebo na připravené jídlo.


Přidat na Pinterest
hOJSADLO

08. 10. 2009, Recept navštíven: 3229x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom zaujímavý a dobrý recept

25. 05. 2016, 09:41

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zda sa ze to bude chutne

09. 09. 2016, 12:32

Přidat komentář
Tatiana
neni toho vina hodně?

Tatiana 13. 10. 2009, 07:30

hOJSADLO
vína není nikdy dost:-) je to ozkoušené, tak je to akorát, víno dává polévce chuť

hOJSADLO 17. 10. 2009, 00:29

hOJSADLO
Nevím jestli Admin nebo já udělal chybu, ale jsou to dvě porce polévky, takže je nutno zalít 2x 3 dcl vody. a vařených skleněných(rýžových) nudlí má být -hrst na jednu porci. Pak odpovídá i množství vína. PS. bylo to mé první vložení receptu na tyto stránky tak se omlouvám za nedorazy. hOJ.

hOJSADLO 17. 10. 2009, 00:37

Ajaja
Hojs - chybka se vloudí snadno, ale přes editaci receptu u Tebe se to snadno spraví....

Ajaja 31. 01. 2010, 16:37

Facebook komentáře