Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
hOJSADLO

hOJSADLO

rád vařím, tak jsem si koupil hospodu.... a to mě trochu vyléčiloWink.
Nyní šéfuji v prestižním Golem clubu kde vedu celý provoz a Pop-up restaurant.  Cool. www.golem club pop-up restaurant.webnode.cz www.golemclub.cz  

Fotogalerie

Recepty

 Thajské kari s cuketou

Thajské kari s cuketou

Cuketu nakrájíme na kostky asi 2x2 cm, osolíme a opepříme – necháme chvíli odležet. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme kari pastu a chvíli opékáme. Přidáme cuketu a vše ještě chvilku opékáme. Podlijeme vodou (vývarem) a necháme ...

Jarní závitek

Jarní závitek

Kuře, pórek, cibuli, kapii, houby a bambus nakrájíme na nudličky, pak je překrájíme na drobné kostičky a nakonec vše rozsekáme na jemnou kaši. Přendáme do misky a dochutíme zázvorem, sojovou omáčkou, rýžovým vínem a přidáme špetku Aji-Mota, dobře ...

Šílený masový koule

Šílený masový koule

Do mísy dáme mleté maso, strouhanku, vejce a instantní polévku. Dobře promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Z hmoty vytvarujeme koule o průměru asi 7 cm (asi 70 gr.), klademe je na pekáček. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, jakmile zesk...

Thajská dýňová polévka

Thajská dýňová polévka

Rozehřejte kastrol na střední teplotu. Přidejte dýni nakrájenou na kostky asi 1,5 x 1,5 cm a curry pastu. Opékejte dýni a pastu za stálého míchání asi 2 - 3 minuty. Jakmile se směs začne přichytávat na dno kastrolu přidáme kokosové mléko. Povaříme...

Zürcher Geschnetzeltes, Swiss rösti

Zürcher Geschnetzeltes, Swiss rösti

Telecí maso a spařené očištěné ledvinky nakrájíme na tenké (asi 1 mm) plátky. Mírně osolíme a opepříme. Mouku smícháme s trochou pepře a soli. Maso obalíme v mouce a opečeme na másle a dáme do tepla(trouby na 60-80°C). Na pánev přidáme olej a os...

Chřestový krém

Chřestový krém

Kuřecí prso uvaříme zvolna doměkka v osolené vodě. Chřest oloupeme, oddělíme hlavičky a uvaříme jej doměkka a rozmixujeme. Hlavičky uvaříme zvlášť. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou okořeníme, zalijeme vývarem z kuřecích prsíček a...

Pečené krůtí stehno na šalvěji marinované v medu a ragů z růžičkové kapusty

Pečené krůtí stehno na šalvěji marinované v medu a ragů z růžičkové kapusty

Krůtí stehno osolíme a opepříme. Dáme do misky. Smícháme med, sojovou omáčku, bílé víno, a hořčici. Směsí potřeme maso a necháme marinovat. Marinované maso přendáme na pekáč polijeme zbytkem marinády a posypeme šalvějí. Pečeme za občastného polévá...

Vepřový kotlet "BOURBON"

Vepřový kotlet "BOURBON"

Kotlety mírně naklepeme nebo použijeme tzv. tenderizer, osolíme a opepříme. Všechny ostatní ingredience smícháme v misce. Do silnějšího igelitového(ne mikroten) pytlíku vložíme kotlety a zalijeme je připravenou marinádou. Vytlačíme trochu vzduch...

Smažený kuřecí španělský ptáček

Smažený kuřecí španělský ptáček

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme stejně jako klasického španělské ptáčka. Zamotáme a obalíme v těstíčku z vajec, mouky , soli a nálevu z okurek a nakonec ve strouhance. Smažíme pomalu v oleji rozpáleném na 150-1...

Indická smažená cibule Bhajii

Indická smažená cibule Bhajii

Všechny uvedené suroviny (kromě cibule a oleje) smícháme v misce tak aby nám vzniklo hustší těstíčko. Necháme hodinu odpočinout. Cibuli nakrájíme na plátky. Rozpálíme olej. Plátky cibule obalujeme v těstíčku a hned vkládáme do oleje, smažíme do ...

Články

Jaro a medvědí česnek

Jaro a medvědí česnek

Je jaro, všechno se začíná zelenat, tak proč nevyužít to co nám příroda nabízí.Kromě mladých kopřiv, šnytlíku, petrželky či květů fialek se na náš jídelníček opět zařadil medvědí česnek. Naši předci jej hojně používali jak k dochucování jídel, tak...

Menu za 30 minut

Menu za 30 minut

nevím jestli to může být,ale vkládám sem ukázku z knihy J. Olivera "30 minut v kuchyni": V knížce Jamie Oliver 30 minut v kuchyni najdete podrobný návod, jak za půl hodiny ohromit rodinu a hosty. Tady je malá ochutnávka v podobě tříchodového...

Intuitivní vaření

Intuitivní vaření

Španělský ptáček jinak Tak jako každý týden horko-těžko vymýšlím menu pro Club, tak i minulý týden jsem ještě v úterý ráno nevěděl, co budem večer vařit. Někdy je to opravdu dřina něco zajímavého vymyslet, když je člověk limitovaný cenou,časem,m...

Kari a kari

Kari a kari

Omlouvám se, že odbočuje od svého rozjímání nad Čínskou kuchyní a "čínou", ale zaujalo mě matení pojmů kari a kari. Pro mnoho z nás Čechů je to jen žlutý prášek exotické chuti a vůně, ale pro Inda je to jídlo. Indové vlastně ani kari prášek neznaj...

Ingredience pro Čínskou kuchyni

Ingredience pro Čínskou kuchyni

Dneska je vedro jak v Egyptským filmu, takže je kšeft na nic. Sedím si v kanceláři a brouzdám na webu a hledám zajímavé recepty.  A zase jsem vytočenej.  Číňani by koukali co všechno lze v Česku nazvat čínskou kuchyní.  A hlavně mě zarazili něk...

Co to je "čína"???

Co to je "čína"???

V poslední době mě při brouzdání na webech o vaření praštilo do očí názvosloví receptů. Hlavně se to týká Čínské kuchyně. Jelikož se Čínskou kuchyní zaobírám už skoro 30 let, tak si myslím, že bych už o ní něco mohl vědět. Pominu recepty jako ta...

Fórum

Přátelé