Zürcher Geschnetzeltes, Swiss rösti
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Telecí maso a spařené očištěné ledvinky nakrájíme na tenké (asi 1 mm) plátky. Mírně osolíme a opepříme.
Mouku smícháme s trochou pepře a soli. Maso obalíme v mouce a opečeme na másle a dáme do tepla(trouby na 60-80°C).
Na pánev přidáme olej a osmažíme do růžova nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, zlehka podusíme a přidáme bílé víno, vývar a citronovou šťávu. Krátce povaříme přidáme smetanu a máčeným škrobem zahustíme. Do omáčky vložíme opečené maso podle potřeby ochutíme solí a pepřem a necháme zlehka dusit několik minut, jen aby se maso prohřálo.
Podáváme posypané na hrubo rozsekanou petrželovou natí.
Tip k receptu
Jako přílohu doporučuji rösti - den předem uvařené brambory nastrouháme na nejhrubším struhadle, trochu osolíme, opepříme, přidáme na hrubo krájenou mladou cibulku nebo pórek. Velmi zlehka promícháme a dáme na rozpálenou pánev, kde z toho vytvarujeme placku, kterou opečeme z obou stran do růžova a hned podáváme.
hOJSADLO27. 04. 2012
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 19. 10. 2015, 19:33

majka 18. 01. 2016, 11:53

hanka 16. 03. 2016, 10:53

Svetlana 05. 05. 2016, 09:36

dušanka 11. 08. 2016, 21:38