Zürcher Geschnetzeltes, Swiss rösti
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Telecí maso a spařené očištěné ledvinky nakrájíme na tenké (asi 1 mm) plátky. Mírně osolíme a opepříme. Mouku smícháme s trochou pepře a soli. Maso obalíme v mouce a opečeme na másle a dáme do tepla (trouby na 60-80°C).
Na pánev přidáme olej a osmažíme do růžova nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, zlehka podusíme a přidáme bílé víno, vývar a citronovou šťávu. Krátce povaříme, přidáme smetanu a máčeným škrobem zahustíme.
Do omáčky vložíme opečené maso, podle potřeby ochutíme solí a pepřem a necháme zlehka dusit několik minut, jen aby se maso prohřálo. Podáváme posypané nahrubo nasekanou petrželovou natí.
Tip k receptu
Jako přílohu doporučuji rösti - den předem uvařené brambory nastrouháme na nejhrubším struhadle, trochu osolíme, opepříme, přidáme nahrubo krájenou mladou cibulku nebo pórek. Velmi zlehka promícháme a dáme na rozpálenou pánev, kde z toho vytvarujeme placku, kterou opečeme z obou stran do růžova a hned podáváme.
hOJSADLO27. 04. 2012