Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zürcher Geschnetzeltes, Swiss rösti

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 50min
Nutriční hodnoty
776 kalorií 0.0g cukrů 37.0g tuků 38.0g bílkovin

Příprava

Telecí maso a spařené očištěné ledvinky nakrájíme na tenké (asi 1 mm) plátky. Mírně osolíme a opepříme.
Mouku smícháme s trochou pepře a soli. Maso obalíme v mouce a opečeme na másle a dáme do tepla(trouby na 60-80°C).
Na pánev přidáme olej a osmažíme do růžova nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, zlehka podusíme a přidáme bílé víno, vývar a citronovou šťávu. Krátce povaříme přidáme smetanu a máčeným škrobem zahustíme. Do omáčky vložíme opečené maso podle potřeby ochutíme solí a pepřem a necháme zlehka dusit několik minut, jen aby se maso prohřálo.
Podáváme posypané na hrubo rozsekanou petrželovou natí.

Bulb Tip k receptu

Jako přílohu doporučuji rösti - den předem uvařené brambory nastrouháme na nejhrubším struhadle, trochu osolíme, opepříme, přidáme na hrubo krájenou mladou cibulku nebo pórek. Velmi zlehka promícháme a dáme na rozpálenou pánev, kde z toho vytvarujeme placku, kterou opečeme z obou stran do růžova a hned podáváme.


Přidat na Pinterest
hOJSADLO

27. 04. 2012, Recept navštíven: 3098x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutné jedlo

19. 10. 2015, 19:33

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
rösti som urobila k tomuto jedlu a velmi to bolo chutné

18. 01. 2016, 11:53

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo vynikajuce

16. 03. 2016, 10:53

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborne a chutne jedlo

05. 05. 2016, 09:36

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné , šťavnaté

11. 08. 2016, 21:38

Přidat komentář

Facebook komentáře