Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pepř bílý

Pepř bílý

Další názvy

Pepřovník obecný

Použití v kuchyni

Ačkoli název pepřovníku černého napovídá, že se zněj získává jen pepř černý, není tomu tak. Podle vyzrálosti plodů se z něj zpracovává také pepř bílý. Bílý pepř se získává tak, že se bobule pepřovníku nechávají uzrát na slunci a pak se namáčejí, aby se oddělila slupka od bílého semene. Čerstvě mletý pepř se hodí skoro do všech jídel. Bílý pepř se používá do bílých omáček, nákypů a dokonce i do bramborové kaše. Všeobecně se říká, že do tmavých jídel by se měl používat pepř černý a do světlých pepř bílý, který by se měl ale přidat až ke konci přípravy. Pepř je navíc součástí několika velmi známých směsí koření. Má výraznou chuť i aroma. Jeho ostrá chuť se hodí do masitých i zeleninových pokrmů. Přidává se do rybích polévek nebo pokmů z darů moře (například do krevetové polévky)

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Nivový dip s bazalkovým pestem

Nivový dip s bazalkovým pestem

Nivu nastrouháme na jemném struhadle. Do misky dáme zakysanou smetanu, přidáme nastrouhanou nivu a pořádně ...

Pastiňáková polévka

Pastiňáková polévka

Pastiňák oloupeme a nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme na jemno. Máslo rozpustíme v hrnci a opečeme na...

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C. Oba sý...

Hráškový krém s tyrolskou slaninou

Hráškový krém s tyrolskou slaninou

Vodu přivedeme k varu a dáme do ní na 3 minuty vařit hrášek. Přidáme mléko, smetanu, sůl a pepř. Ve vedle...

Zapečené pikantní ústřice

Zapečené pikantní ústřice

Máslo rozpustíme a vmícháme do něj parmezán, utřený česnek, obě omáčky, sladkou papriku, pepř a nasekanou p...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Pepř bílý Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře