Sýrové fondue
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
10min
Celkový čas
15min
Porce
Nutriční hodnoty
2784
kalorií
0.0g
cukrů
128.0g
tuků
109.0g
bílkovin
Příprava
Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C.
Oba sýry nastrouháme. Pálenku smícháme se solamylem.
Kotlík na fondue vytřeme oloupaným stroužkem česneku a nalijeme do něj víno. Přidáme sýry, sůl, pepř a muškátový oříšek. Nakonec přidáme pálenku a vše zahříváme.
Když je sýr rozpuštěný, přendáme ho na fondue hořák.
Vidličkami napichujeme opečené kousky bagety a namáčíme v sýru.
Tip k receptu
Pokud je směs příliš hustá, přilijeme víno, pokud je tekutá, přidáme sýr.
sonizna02. 03. 2016
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 02. 03. 2016, 11:43

hanka 04. 04. 2016, 10:39

katka16031 03. 07. 2017, 20:24

planeta 22. 01. 2019, 14:22

majka 21. 05. 2019, 10:34

Svetlana 04. 08. 2019, 13:48

dušanka 24. 10. 2019, 21:17
Komentáře
Přidat komentář© 2021, Railsformers, s.r.o.
katka16031 17. 08. 2016, 12:29