Sýrové fondue
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
10min
Celkový čas
15min
Porce
Nutriční hodnoty
2784
kalorií
0.0g
cukrů
128.0g
tuků
109.0g
bílkovin
Příprava
Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C.
Oba sýry nastrouháme. Pálenku smícháme se Solamylem. Kotlík na fondue vytřeme oloupaným stroužkem česneku a nalijeme do něj víno. Přidáme sýry, sůl, pepř a muškátový oříšek. Nakonec přidáme pálenku a vše zahříváme.
Když je sýr rozpuštěný, přendáme ho na fondue hořák. Vidličkami napichujeme opečené kousky bagety a namáčíme v sýru.
Tip k receptu
Pokud je směs příliš hustá, přilijeme víno, pokud je tekutá, přidáme sýr.
sonizna02. 03. 2016
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.