Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Emental

Emental

Přidat na Pinterest
Sýr, původem ze Švýcarska. Tento druh sýra poznáme velmi snadno. Má sytě žlutou barvu, specifické aroma a obsahuje různě velká oka a dutiny. Ty vznikají při zrání sýru pomocí mléčných bakterií, kdy se tvoří oxid uhličitý, a vznikají otvory. Využíváme jej při vytváření studených mís, v poslední době je oblíbený hlavně v souvislosti se sýrovým fondue (pokrm z roztaveného sýra, do kterého se namáčí především pečivo, pochází také ze Švýcarska a do původní směsi roztaveného sýra se používaly tři typy, kdy jedním z nich byl právě Ementál). Můžeme jej i nakládat (společně s papričkami, cibulí a okurkou), má jedinečnou chuť a proto se může přidávat opravdu do každého pokrmu, u kterého zatoužíme po vynikající sýrové chuti.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Sýrové fondue

Sýrové fondue

Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C. Oba sý...

Slané muffiny s ovocem

Slané muffiny s ovocem

Všechny ingredience postupně smícháme, jenom část sýru (cca 60 gramů) si necháme bokem. Připravenou směsí p...

Olivové kuličky

Olivové kuličky

Z prosáté mouky, nastrouhaných sýrů a másla vymícháme hladké těsto, které dochutíme pažitkou, sladkou mleto...

Hovězí maso zapečené se žampiony

Hovězí maso zapečené se žampiony

Maso omyjeme a nakrájíme na jemné plátky a opečeme ze všech stran na přepuštěném másle. Okořeníme a zalijem...

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. V hlubší pánvi je opečeme ze všech stran na přepuštěném másle spolu s k...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Emental Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře