Emental

Sýr, původem ze Švýcarska. Tento druh sýra poznáme velmi snadno. Má sytě žlutou barvu, specifické aroma a obsahuje různě velká oka a dutiny. Ty vznikají při zrání sýru pomocí mléčných bakterií, kdy se tvoří oxid uhličitý, a vznikají otvory. Využíváme jej při vytváření studených mís, v poslední době je oblíbený hlavně v souvislosti se sýrovým fondue (pokrm z roztaveného sýra, do kterého se namáčí především pečivo, pochází také ze Švýcarska a do původní směsi roztaveného sýra se používaly tři typy, kdy jedním z nich byl právě Ementál). Můžeme jej i nakládat (společně s papričkami, cibulí a okurkou), má jedinečnou chuť a proto se může přidávat opravdu do každého pokrmu, u kterého zatoužíme po vynikající sýrové chuti.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář