Quiche Lorraine s ementálem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Máslo rozdrolíme do mouky a prohněteme se 3 lžícemi vody, troškou soli a pepře a vytvoříme hladké těsto. Přikryjeme a necháme hodinu odpočinout v chladu.
Mezitím si nakrájíme na drobné kostičky šunku a slaninu. Cibuli s česnekem nasekáme nadrobno a promícháme s uzeninami, osolíme, opepříme a přidáme ještě najemno nasekanou pažitku.
Troubu nastavíme na 200°C (pokud máte horkovzduch, tak na 180°C). Těsto si vyválíme a vložíme do koláčové nebo dortové formy (průměr 24cm), kterou si před tím vymažeme tukem. Okraje těsta trošku povytáhneme, aby přesahovaly přes okraj formy, na těsto nandáme šunkovou směs a okraje lehce srolujeme.
V misce si rozmícháme vejce se smetanou a nastrouhaným ementálem a přelijeme připravený koláč.
Pečeme přibližně 50 minut.
15. 07. 2019