Quiche Lorraine s ementálem

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

3572 kalorií
7.0g cukrů
206.0g tuků
121.0g bílkovin


Příprava

Máslo rozdrolíme do mouky a prohněteme se 3 lžícemi vody, troškou soli a pepře a vytvoříme hladké těsto. Přikryjeme a necháme hodinu odpočinout v chladu.
Mezitím si nakrájíme na drobné kostičky šunku a slaninu. Cibuli s česnekem nasekáme nadrobno a promícháme s uzeninami, osolíme, opepříme a přidáme ještě najemno nasekanou pažitku.

Troubu nastavíme na 200°C (pokud máte horkovzduch, tak na 180°C). Těsto si vyválíme a vložíme do koláčové nebo dortové formy (průměr 24cm), kterou si před tím vymažeme tukem. Okraje těsta trošku povytáhneme, aby přesahovaly přes okraj formy, na těsto nandáme šunkovou směs a okraje lehce srolujeme.

V misce si rozmícháme vejce se smetanou a nastrouhaným ementálem a přelijeme připravený koláč.
Pečeme přibližně 50 minut.

přidejte na:
Ivet

15. 07. 2019

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chuťovo veľmi dobré

21. 07. 2019, 13:38

Chybí obrázek
omeleta veľmi chutná

21. 07. 2019, 13:50

Chybí obrázek
perfektný recept

24. 07. 2019, 08:54

Chybí obrázek
chuťovo lahodné jedlo

24. 07. 2019, 19:32

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.