Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
šunka

šunka

Přidat na Pinterest
Pravá šunka je z vepřového masa (kýty). Můžeme při koupi narazit na šunku francouzskou – vepřová kýta se prosolí, ukládá se do země, nechá se odležet a postup se několikrát opakuje. Poté se dává vyudit. Hotová je základem pro mnoho dalších jídel, barva je růžová, chuť je slaná, ale ne příliš. Šunka iberská se vyrábí z kýt černých prasat, většinou ve středomoří. Je považována za opravdovou delikatesu. U nás si můžeme koupit šunku vepřovou, drůbeží, ale také dětskou, která obsahuje méně soli. Plátky jsou čtvercového tvaru (to je odlišuje od šunkových salámů, které jsou kruhové), růžové barvy. Využijeme ji při přípravě studených mís, výborně chutná ve spojení s pečivem, můžeme ji přidávat na pizzu, také jemně osmahnutá v kombinaci s vajíčkem chutná báječně.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem

Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem

Lilek nakrájíme zhruba na 1,5 cm kolečka. Osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Mezitím si spaříme ve vr...

Lehký salát ze sterilovaného zelí

Lehký salát ze sterilovaného zelí

Sterilované zelí slijeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cib...

Cuketové rolky se šunkou, rukolou a sýrem

Cuketové rolky se šunkou, rukolou a sýrem

Cuketu pomocí škrabky nakrájíme na tenké dlouhé proužky. Kolečka šunky si rozložíme vedle sebe a doprostř...

Lasagne s cuketou, šunkou a mandlemi

Lasagne s cuketou, šunkou a mandlemi

Cukety nakrájíme na podlouhlé pláty, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na kousky. Petrželku a mandle na...

Pizza capricciosa

Pizza capricciosa

Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme je se lžící olivového oleje. Těsto rozprostřeme a pomažeme ho raj...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí šunka Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře