Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
210
kalorií
6.0g
cukrů
16.0g
tuků
8.0g
bílkovin
Příprava
Lilek nakrájíme zhruba na 1,5 cm kolečka. Osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Mezitím si spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme je. Papriku, cibulku a rajčata nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji. Přidáme šunku, česnek a po chvíli i kečup. Osolíme a okořeníme bylinkovým kořením. Odstavíme z ohně.
Kolečka lilku osušíme papírovou utěrkou a krátce opečeme na oleji. Poté naskládáme vedle sebe do zapékací misky. Nemusíme vymazávat, lilek nasál dostatek oleje při smažení. Poklademe je připravenou zeleninovou směsí a zasypeme oblíbeným tvrdým sýrem (klidně může být i pikantnější). Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a chvíli zapékáme (jen dokud se sýr rozteče).
Tip k receptu
Podáváme nejlépe s celozrnným pečivem.
Jana Smidži10. 05. 2016
Další recepty
Recenze
Přidat recenziMigel 13. 05. 2017, 20:48
annaguzikova 24. 11. 2018, 12:39
© 2024, Railsformers s.r.o.