Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem
Obtížnost | Čas přípravy |
---|---|
20min |
Čas vaření | Celkový čas | Porce |
---|---|---|
20min | 40min |
Nutriční hodnoty |
---|
210 kalorií | 6.0g cukrů | 16.0g tuků | 8.0g bílkovin |
Příprava
Lilek nakrájíme zhruba na 1,5 cm kolečka. Osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Mezitím si spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme je. Papriku, cibulku a rajčata nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji. Přidáme šunku, česnek a po chvíli i kečup. Osolíme a okořeníme bylinkovým kořením. Odstavíme z ohně. Kolečka lilku osušíme papírovou utěrkou a krátce opečeme na oleji. Poté naskládáme vedle sebe do zapékací misky. Nemusíme vymazávat, lilek nasál dostatek oleje při smažení. Poklademe je připravenou zeleninovou směsí a zasypeme oblíbeným tvrdým sýrem (klidně může být i pikantnější). Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a chvíli zapékáme (jenom až se rozteče sýr).
Tip k receptu
Podáváme nejlépe s celozrnným pečivem.
Recenze
Přidat recenzi





Migel 13. 05. 2017, 18:48
annaguzikova 24. 11. 2018, 11:39
katka16031 10. 08. 2016, 19:59
palino 12. 08. 2016, 19:14