Zapékaný lilek se zeleninou a sýrem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Lilek nakrájíme zhruba na 1,5 cm kolečka. Osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Mezitím si spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme je. Papriku, cibulku a rajčata nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji. Přidáme šunku, česnek a po chvíli i kečup. Osolíme a okořeníme bylinkovým kořením. Odstavíme z ohně. Kolečka lilku osušíme papírovou utěrkou a krátce opečeme na oleji. Poté naskládáme vedle sebe do zapékací misky. Nemusíme vymazávat, lilek nasál dostatek oleje při smažení. Poklademe je připravenou zeleninovou směsí a zasypeme oblíbeným tvrdým sýrem (klidně může být i pikantnější). Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a chvíli zapékáme (jenom až se rozteče sýr).
Tip k receptu
Podáváme nejlépe s celozrnným pečivem.
Jana Smidži10. 05. 2016
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 10. 05. 2016, 15:14

dušanka 20. 05. 2016, 10:18

majka 26. 05. 2016, 19:30

palino 26. 05. 2016, 19:38

hanka 13. 08. 2016, 21:03
testerAndroid 25. 10. 2016, 09:01

katka16031 14. 03. 2017, 10:26

Migel 13. 05. 2017, 18:48

annaguzikova 24. 11. 2018, 11:39

planeta 23. 12. 2018, 05:03
katka16031 10. 08. 2016, 19:59
palino 12. 08. 2016, 19:14