Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Svatý Valentýn

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sýru gruyère, 400 g sýru ementál, 200 ml bílého vína, 100 ml třešňovice, 1 stroužek česneku, 4 ks bagety, 1 špetka muškátového ořechu, 2 lžičky solamylu, 1/2 lžičky bílého pepře

Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C. Oba sýry nastrouháme. Pálenku smícháme se solamylem. Kotlík na fondue vytřeme oloupaným stroužkem česneku a nalijeme do něj víno. Přidáme sýry, ...

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnku hladké mouky, 0,5 hrnku kukuřičného škrobu, 2 hrnky kefíru, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 ks vejce, 1 špetka soli, 50 ml slunečnicového oleje

V jedné míse smícháme mouku, škrob, cukr a prášek do pečiva. Přidáme špetku soli a promícháme. Ve druhé míse smícháme kefír, vejce a tři lžíce oleje. Poté smícháme obě směsi do jedné a necháme 10 minut odpočívat. Rozpálíme pánev nebo lívaneč...

Zapečené pikantní ústřice

Zapečené pikantní ústřice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 80 g parmezánu, 7 g pepře bílého, 2 stroužky česneku, 12 ks ústřic, 1 hrst petrželové natě, 1 lžička worcesterské omáčky (Worcesterová) omáčka, 1/2 lžičky chilli omáčky, 1/2 lžičky uzené papriky

Máslo rozpustíme a vmícháme do něj parmezán, utřený česnek, obě omáčky, sladkou papriku, pepř a nasekanou petrželku. Ústřice otevřeme, potřeme je připravenou směsí a pečeme 10 minut na 220 °C. Podáváme teplé.

Nepečený tvarohový koláč s ovocem

Nepečený tvarohový koláč s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g Bebe sušenek, 200 g másla, 100 g bílé čokolády, 250 g odtučněného tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 lžíce cukru moučky, 250 g ovoce

Sušenky nameleme najemno, přidáme změknuté máslo a roztopenou bílou čokoládu a směs smícháme dohromady. Dno dortové formy vysteleme pečícím papírem a směs rovnoměrně do formy rozprostřeme a dáme ztuhnout do ledničky. Na krém si vyšleháme smetanu,...

Oplatkový dort (Pišingr)

Oplatkový dort (Pišingr)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6-8 plátků dortových oplatků, 160 g másla, 120 g cukru moučka, 2 žloutky, 1-2 lžíce kakaa, 120 g lískových ořechů, 1 lžíce rumu, 5 lžíce sladké smetany

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme kakao, opražené oříšky, rum a dobře utřeme. Neslazené dortové oplatky lehce pomažeme smetanou(aby zvlhly), potřeme je připraveným krémem a klademe na sebe střídavě oplatky, krém. Strany dortu uhladíme a do...

Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 balení Salka, 3 balení ledových kaštanů (marrons gracés), 4 kostky hořké čokolády, 500 ml rumu

Šlehačku vylijeme do hrnce a zahřejeme. Poté přidáme čokoládu, nalámané tyčinky ledových kaštanů a necháme rozpustit. Za stálého míchání povaříme a následně necháme vychladnout. Na závěr vmícháme Salko, rum a plníme do lahví.

Sex on the Beach

Sex on the Beach

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.2 cl vodka, 0.2 cl broskvové vodky (Peach vodky), 0.25 dcl pomerančového džusu džus, 1 hrst ledu, 0.2 cl Grenadiny

Do vysoké sklenice vložíme hrst ledu, nalijeme broskvovou i neochucenou vodku, zalijeme pomerančovým džusem a na závěr zakápneme Grenadinou. Sklenici ozdobíme ovocem, vložíme široké brčko a podáváme.

Mascarponový dip s medem

Mascarponový dip s medem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Mascarpone, 500 g Řeckého jogurtu, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 sáček vanilkového cukru, troška včelího medu

Vyšleháme smetanu. Řecký jogurt vymícháme s Mascarpone a vanilkovým cukrem. Dochutíme medem a lehce vmícháme šlehačku. Podáváme s ovocem, které máte rádi.

Olivové kuličky

Olivové kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 125 g másla, 100 g sýru gouda, 100 g sýru emental, 50 g sýru eidam, 200 g oliv plněných kapií, lžička grilovacího koření, lžička mleté sladké papriky, lžička pažitky, troška bylinkové soli

Z prosáté mouky, nastrouhaných sýrů a másla vymícháme hladké těsto, které dochutíme pažitkou, sladkou mletou paprikou, grilovacím kořením na zeleninu a bylinkovou solí. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme cca na hodinu do chladničky. Olivy nech...

Čokoládový dort s banány

Čokoládový dort s banány

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 4-5 lžic oleje či Hery, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 500 ml šlehačky, 80 g cukru krupice, 30 g strouhané čokolády na vaření, 2-3 banány, 100 g čokoládové polevy, 20 dkg čokolády na vaření

Vejce, krupicový i vanilkový cukr pořádně vyšleháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme nastrouhanou čokoládu na vaření - 20 dkg a olej a všechny přísady lehce smícháme. Pečeme v dortové formě, asi 40 minut při 150-160°C v předehřáté trou...

Jogurtovo-smetanový dort mojí maminky

Jogurtovo-smetanový dort mojí maminky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení bílého jogurtu, 2 balení zakysané smetany, 2 lžíce cukru moučka, 2 balení dětských piškotů, 500 g ovoce

Jogurty, smetanu a cukr ušleháme. Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, ovoce a zalijeme jogurtovou směsí. Postup opakujeme tak, aby poslední vrstvu tvořilo ovoce. Dáme do lednice ztuhnout.

Gratinované třešně

Gratinované třešně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g třešní, 3 lžíce cukru krystal, 200 ml mléka, 60 g hladké mouky, 3 vejce, 3 lžíce cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 40 g přepuštěného másla

Třešně dobře omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme cukrem moučkovým. Jedno vejce si rozdělíme na bílek a žloutek. Z mléka,hladké mouky, 2 celých vajec, cukru a vanilkového cukru vymícháme metlou hladké těsto, kte...

Tiramisu

Tiramisu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cukrářských piškotů, 200 g zakysané smetany, 100 g Lučiny nebo Ricotty, hrneček vychlazeného vanilkového pudinku, 3 lžíce moučkového cukru, 1 vanilinový cukr, 150 ml silné kávy, kakao na posypání

Polovinu balení piškotů naskládáme do mělké mísy podlouhlého tvaru. Důkladně je pokapeme kávou (piškoty mají být kávou nasáknuté, ale ne rozmočené). Ze zakysané smetany, Lučiny (nebo Ricotty), pudinku a cukru vyšleháme hladký krém. Polovinu krému ...

Párty koktejl Eli

Párty koktejl Eli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 láhev sektu, 450 ml citronové zmrzliny, 100 g pistácií, 250 g jahod

Sekt přelijeme do džbánu přidáme 300 g smetanovo - citronové zmrzliny. Důkladně promícháme a nalijeme do skleniček na sekt. Zdobíme lžičkou zmrzliny, plátky jahody a pistáciovým drobením

Dort s pictáciemi a jahodami

Dort s pictáciemi a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3 vejce, 150 g cukru krupice, špetka soli, 2 sáčky vanilkového cukru, 25 g maizeny (kukuřičný škrob), 50 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 75 g mletých pistácií, 500 g jemného tvarohu, 500 g Mascarpone, 2 lžíce citronové šťávy, 625 g jahod

Z bílků ušleháme tuhý sníh, poté přidáme cukr, špetku soli, 1 vanilkový cukr a žloutky, opatrně promícháme. Mouku s maizenou promícháme a přes síto prosejeme k vaječné směsi. Přidáme mleté pistácie a vše zamícháme dohladka. Těsto rozetřeme do dort...

Medailonky z vepřové panenky na blanšírovaném chřestu

Medailonky z vepřové panenky na blanšírovaném chřestu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g vepřové chlazené panenky, 2 g hrubozrnné soli, pepř, 120 g čerstvého zeleného chřestu, 120 g sladkých lusků cukrového hrášku, hrudka másla, 1 dcl kuřecího vývaru, slupky a spodky zeleného chřestu, chilli, 1 šalotka, 3 stroužky česneku, 1 dcl smetany

Vepřovou panenku si očistíme, osolíme hrubozrnnou solí a pepřem a necháme odstát v pokojové teplotě. Rozkrojíme na tři stejné části a dlaní lehce stlačíme proti pracovní desce. Svazek zeleného chřestu oloupeme škrabkou na brambory od hlavičky (v c...

Jahodová snídaně s překvapením

Jahodová snídaně s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g ovesných vloček, 250 g jemného tvarohu, 300 g bílého jogurtu, 2-3 lžičky vanilkového cukru, 10 jahod

V misce smícháme jogurt s tvarohem a vanilkovým cukrem. Do dvou skleniček dáme na dno po 20 g ovesných vloček. Jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně velké plátky poklademe po stranách skleniček a na jahody navrstvíme jogurt s...

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 60 g cukru krupice, 50 g hladké mouky, 1 vrchovatou lžičku kakaa, Na krém: 2 žloutky, 100 g hořké čokolády, 50 g cukru krupice, 250 ml min. 33% šlehačky, 1/2 sáčku želatinového ztužovače do šlehačky (pokud máte čas chladit dezerty aspoň 4 hodiny, můžete jej vynechat), Na dozdobení: 200 g drobných lesních či zahradních plodů, 2 sáčky želatiny v prášku, 50 g mandlových lupínků

Vejce rozklepněte do mísy a vyšlehejte s cukrem do pěny. Do té postupně zašlehejte mouku prosátou s kakaem. Těsto nalijte na plech v asi 5 mm silné vrstvě a dejte péct při 180°C na 7–8 minut. Pak se pusťte do krému. Nejdřív vyšlehejte šlehačku do ...

Drink s granátem

Drink s granátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 ml šumivého vína, 400 ml grepového džusu, 400 ml ananasového džusu, 1 granátové jablko, 1 limetku na ozdobu

Smíchejte džusy spolu se zrníčky granátového jablka (pozor, hodně barví, vyplatí se vše provádět ve dřezu) a základ nalijte zhruba do třetiny skleniček na šampaňské. Dolijte šumovým vínem, ozdobte limetkou, a party může začít!

Banán smažený v kokosovém těstíčku

Banán smažený v kokosovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 2 vajíčka, 4 lžíce strouhaného kokosu, 1 lžíci medu, olej na smažení

V misce rozšlehejte vajíčko s kokosem a trochou medu a na pánvi rozehřejte na mírném až středním plameni olej na smažení. Banán nakrájejte na zešikmená kolečka, ta obalte v kokosovém těstíčku a rovnou vkládejte do rozpáleného tuku a smažte z obou ...

Švestkové pralinky s červeným vínem

Švestkové pralinky s červeným vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sušených švestek bez pecek (asi 15 kusů), 75 ml červeného vína, 150 g marcipánu Dr.Oetker, 50 g prosátého moučkového cukru, Na ozdobení: 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

Na přípravu pralinek švestky podélně rozpůlíme. Červené víno v malém hrnku uvedeme do varu, přidáme švestky a povaříme na mírném plameni po dobu asi 3 minut. Asi na 1 hodinu uložíme do chladu. Marcipán a moučkový cukr spolu propracujeme, aby vzni...

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 1/2 lžičky soli, 150 g hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 3 velká vejce, 250 ml smetany, 250 g malin, 1 vanilka, 1 lžíce přírodního krupicového cukru

Troubu předehřejte na 200°C. V kastrolu svařte 250 ml vody s máslem a solí. Přisypte mouku a vařečkou míchejte na středním plameni těsto tak dlouho, až se přestane chytat dna. Nakonec vmíchejte prášek. Nechte vystydnout a vešlehejte vejce jedno po...

Mandlový dort trochu jinak

Mandlový dort trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 225 g cukru, 1 vejce, 100 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 150 g mandlovývh lupínků, 40 ml mléka

Troubu zahřejeme na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. V míse vymícháme 100 g másla se 100 g cukru do pěny, přidáme vejce. Do mísy prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těstem naplníme dortovou formu a pečeme v troubě 20 minut, dokud povrch l...

Torta a la mandorle

Torta a la mandorle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vejcí, 250 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, šťáva a nastrouhaná kůra z jednoho citrónu, špetka mleté skořice, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 250 g mletých mandlí, moučkový cukr na posypání

Oddělíme bílky a žloutky. Žloutky našleháme se solí a cukrem do pěny. Přidáme vanilkový cukr, citrónovou kůru, skořici, prášek do pečiva a mandle. Troubu zahřejeme na 175°C. Z bílků a několika kapek citrónové šťávy ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho...

Mascarpone zabaglion s lesními plody

Mascarpone zabaglion s lesními plody

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 1/3 hrnku krupicového cukru, 1/3 hrnku vína Marsala, 1 hrnek šlehačky, 5 ¼ hrnku čerstvých lesních plodů, 2 hrnky mascarpone, čokoláda

Připravíme si vodní lázeň (horní nádoba se nesmí dotýkat vody, aby se nám vejce nesrazila). Do vodní lázně dáme žloutky a cukr a pomalu vyšleháváme (cca 3 minuty). Pomalu zašleháme víno Marsala, povaříme za stálého šlehání 10-15 minut, dokud žlout...

stránka: