Kefírové lívance
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
2444
kalorií
7.0g
cukrů
68.0g
tuků
64.0g
bílkovin
Příprava
V jedné míse smícháme mouku, škrob, cukr a prášek do pečiva. Přidáme špetku soli a promícháme.
Ve druhé míse smícháme kefír, vejce a tři lžíce oleje.
Poté smícháme obě směsi do jedné a necháme 10 minut odpočívat.
Rozpálíme pánev nebo lívanečník, který jen zlehka silikonovou mašlovačkou potřeme olejem a smažíme na něm lívance dozlatova.
Tip k receptu
Podáváme s povidly, mákem a zakysanou smetanou, nebo jen s marmeládou, s ovocem nebo třeba obalené ve skořicovém cukru.
sonizna09. 02. 2016
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.