Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kefír

Kefír

Přidat na Pinterest

Nápoj z vykvašeného mléka. Pochází z Ruska.  Je hustší než mléko, ale kyselý jako kyselé mléko a také trošku kvasnicový. Kefír může obsahovat dokonce i malé množství alkoholu, ale obyčejné množství nepřesáhne 0.5 %. Připravuje se z tzv. “kefír grains”, které svým vzhledem připomínají malé karfioly. Po vykvašení kefír obsahuje od 104-109 zdraví prospěšných bakterií.

Tvůrcem ingredience je Zuzana8393, výherce soutěže s kořením Rossk 2009.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kefírové lívance

Kefírové lívance

V jedné míse smícháme mouku, škrob, cukr a prášek do pečiva. Přidáme špetku soli a promícháme. Ve druhé m...

Kuřecí maso v kefírovém kabátku

Kuřecí maso v kefírovém kabátku

Kuřecí prsa naklepeme. Pokud jsou větší, rozřízneme je na slabší plátky. Osolíme, opepříme a dáme do misky....

Perník s medovinovým krémem

Perník s medovinovým krémem

Těsto: Mouku prosejeme s kypřícím práškem a kakaem. Přidáme vejce, cukr, rozpuštěný tuk, med, kefír a vše...

Kedlubny plněné tvarohem

Kedlubny plněné tvarohem

Oloupané kedlubny vložíme do vroucí vody a vaříme téměř do měkka. Poté je zcedíme a necháme chvilku vychlad...

Ostružinovo-banánová kyška  s hruškou

Ostružinovo-banánová kyška s hruškou

Hrušku očistíme a oloupeme, banán oloupeme, ostružiny umyjeme. Ovoce rozmixujeme, přidáme kefír a dochutíme...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kefír Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře