Perník s medovinovým krémem
Obtížnost
Čas přípravy
1h 10min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 55min
Porce
Nutriční hodnoty
5160
kalorií
40.0g
cukrů
342.0g
tuků
82.0g
bílkovin
Příprava
Těsto:
Mouku prosejeme s kypřícím práškem a kakaem.
Přidáme vejce, cukr, rozpuštěný tuk, med, kefír a vše promícháme.
Do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku s vyšším okrajem rozetřeme těsto.
Pečeme při 160 °C přibližně 45 minut.
Po upečení necháme perník úplně vychladnout.
Krém :
Heru nakrájíme na kousky a vyšleháme s kondenzovaným mlékem na krém.
Ten dochutíme medovinou a rozetřeme ho na perník. Na závěr celý perník posypeme nastrouhanými ořechy a necháme v lednici ztuhnout.
20. 05. 2014
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.