Perník s medovinovým krémem
Obtížnost
Čas přípravy
1h 10min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 55min
Porce
Nutriční hodnoty
5160
kalorií
40.0g
cukrů
342.0g
tuků
82.0g
bílkovin
Příprava
Těsto:
Mouku prosejeme s kypřícím práškem a kakaem.
Přidáme vejce, cukr, rozpuštěný tuk, med, kefír a vše promícháme.
Do vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku s vyšším okrajem rozetřeme těsto.
Pečeme při 160 °C přibližně 45 minut.
Po upečení necháme perník úplně vychladnout.
Krém :
Heru nakrájíme na kousky a vyšleháme s kondenzovaným mlékem na krém.
Ten dochutíme medovinou a rozetřeme ho na perník. Na závěr celý perník posypeme nastrouhanými ořechy a necháme v lednici ztuhnout.
20. 05. 2014
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
heladon 11. 10. 2014, 15:36

majka 13. 11. 2015, 20:03

katka16031 17. 01. 2016, 13:37

dušanka 31. 08. 2016, 20:16
© 2021, Railsformers, s.r.o.