Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Medovina

Medovina

Přidat na Pinterest

Medovina je poměrně rozšířený kvašený alkoholický nápoj vyrobený fermentací včelího medu, vody a kvasu. Místo vody lze použít ovocnou šťávu, lze ji ochucovat různým kořením a bylinami. Fermentace probíhá při 15 – 17 °C, následně zraje za nízkých teplot. Medovina má čirý vzhled, jantarovou barvu a harmonickou medově sladkou, mírně kořeněnou chuť.

 

Zdroj obrázku: examiner.com; 52insk.com

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Perník s medovinovým krémem

Perník s medovinovým krémem

Těsto: Mouku prosejeme s kypřícím práškem a kakaem. Přidáme vejce, cukr, rozpuštěný tuk, med, kefír a vše...

Medové mojito

Medové mojito

Do sklenky s ledem vložíme mátu, cukr, přilijeme limetovou šťávu a medovinu. Promačkáme a dolijeme sodovkou...

Cabbo

Cabbo

Do sklenky s ledem nalijeme whisky, becherovku a nakonec medovinu. Promícháme a podáváme.

Míchaný nápoj Ctiradova smrt

Míchaný nápoj Ctiradova smrt

Vezmeme si sklenici s obsahem 3 dcl, dáme tam velkého panáka medoviny a dolijeme černým pivem. Je to výborné.

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Medovina Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře