Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Obtížnost Čas přípravy
4h 45min
Čas vaření Celkový čas Porce
8min 4h 53min
Nutriční hodnoty
930 kalorií 1.0g cukrů 55.0g tuků 110.0g bílkovin

Příprava

Vejce rozklepněte do mísy a vyšlehejte s cukrem do pěny. Do té postupně zašlehejte mouku prosátou s kakaem. Těsto nalijte na plech v asi 5 mm silné vrstvě a dejte péct při 180°C na 7–8 minut. Pak se pusťte do krému. Nejdřív vyšlehejte šlehačku do tuha a nalámanou čokoládu rozpusťte. V misce nad párou vyšlehejte žloutky s cukrem do hladké pěny. Tu pak spolu se zchladlou čokoládou opatrně vmíchejte do šlehačky. Želatinový ztužovač do šlehačky rozmíchejte podle návodu ve vodě a ihned vmíchejte do krému. Kruhovými formičkami vysokými asi 6 centimetrů vykrojte z vychladlého korpusu „dno“ dezertu. Do formičky nalijte na korpus krém a dejte asi na hodinu ztuhnout do lednice. Nakonec navrch dejte ovoce a přelije tekutou želatinou nebo cukrářským želé. Dejte znovu ještě asi na hodinu chladit. Před podáváním dezerty vytlačte z formičky (želé případně od ní odlepte nožem) a z boků lehce obalte v mandlových lupíncích. Hotovo, můžete podávat!


Přidat na Pinterest
Božské_jídlo

17. 04. 2013, Recept navštíven: 2688x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá čokoládova pena, len trocha náročná príprava

10. 01. 2016, 16:30

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star

Mamka svátek 07. 11. 2017, 14:19

Přidat komentář

Facebook komentáře