Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí

Obtížnost

Čas přípravy

4h 45min
Čas vaření
8min

Celkový čas

4h 53min

Porce


Nutriční hodnoty

930 kalorií
1.0g cukrů
55.0g tuků
110.0g bílkovin


Příprava

Vejce rozklepněte do mísy a vyšlehejte s cukrem do pěny. Do té postupně zašlehejte mouku prosátou s kakaem. Těsto nalijte na plech v asi 5 mm silné vrstvě a dejte péct při 180°C na 7–8 minut. Pak se pusťte do krému. Nejdřív vyšlehejte šlehačku do tuha a nalámanou čokoládu rozpusťte. V misce nad párou vyšlehejte žloutky s cukrem do hladké pěny. Tu pak spolu se zchladlou čokoládou opatrně vmíchejte do šlehačky. Želatinový ztužovač do šlehačky rozmíchejte podle návodu ve vodě a ihned vmíchejte do krému. Kruhovými formičkami vysokými asi 6 centimetrů vykrojte z vychladlého korpusu „dno“ dezertu. Do formičky nalijte na korpus krém a dejte asi na hodinu ztuhnout do lednice. Nakonec navrch dejte ovoce a přelije tekutou želatinou nebo cukrářským želé. Dejte znovu ještě asi na hodinu chladit. Před podáváním dezerty vytlačte z formičky (želé případně od ní odlepte nožem) a z boků lehce obalte v mandlových lupíncích. Hotovo, můžete podávat!

přidejte na:
Božské_jídlo

17. 04. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobrá čokoládova pena, len trocha náročná príprava

10. 01. 2016, 16:30

Chybí obrázek

Mamka svátek 07. 11. 2017, 14:19

Chybí obrázek
lahodná pena

07. 03. 2018, 21:44

Chybí obrázek
chutná pena

02. 06. 2019, 19:40

Chybí obrázek
chuťovo lahodná pena

27. 06. 2019, 20:39

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.