Ovoce

Ovoce

Ovoce je pro výživu nepostradatelné. Je bohatým zdrojem vitamínů C, B1, B2, provitaminů A, minerálních látek draslíku, fosforu, železa, hořčíku, manganu a sodíku, dále sacharidů, organických kyselin, vlákniny a pektinu. Energetická hodnota ovoce je zpravidla nízká, je dána obsahem cukrů. Ovoce lze rozdělit na jádrové (jablka, hrušky), peckové (třešně, višně, meruňky), bobulové (maliny, jahody, ostružiny), skořápkové ovoce (mandle, ořechy, kaštany) a plody tropů a subtropů(citrusové plody, banán, granátové jablko).

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.