Mandlové lupínky

Mandlové lupínky

Jádra plodů mandloně, původem z Asie. Obsahují velký podíl tuků, nejsou proto vhodná k přehnané konzumaci pokud si chceme udržet linii, ale zároveň by měla být součástí našeho jídelníčku, protože obsahují velké množství antioxidantů, které čistí naše tělo. Také obsahují hodně bílkovin, vápníku, draslíku, zinku a vitamíny E a B. Dále jsou zdrojem hořčíku, který pozitivně ovlivňuje stav našich vlasů a nehtů, ale také pomáhá předcházet křečím, tikům a nervovým problémům. Látky obsažené v mandlích pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi a podporují krvetvorbu. Mandlové lupínky jsou plátečky mandlí, vhodné k pečení různých jídel, ale stejně tak do cukroví, nebo na ozdobu.

 

Zdroj obrázku: mysecretbakery.wordpress.com; dessert.net.au

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.