Křehký jablečný koláč
Obtížnost
Čas přípravy
50min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
2512
kalorií
105.0g
cukrů
113.0g
tuků
34.0g
bílkovin
Příprava
Ze změklého másla, hladké mouky, cukru a vejce vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme do ledničky na 30 minut. Zapneme troubu a necháme rozehřát na 180°C. Omytá jablka oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.
Pokrájená jablka smícháme s cukrem, přidáme vanilkový pudinkový prášek, citrónovou šťávou a jablečný mošt.
Těstem vyložíme dortovou formu a rozetřeme na ně připravená jablka.
Povrch posypeme mandlovými lupínky a pečeme v troubě 60 minut.
03. 04. 2014
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.