Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jablečný koláč s krémem ze zakysané smetany

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
55min 1h 15min
Nutriční hodnoty
1728 kalorií 75.0g cukrů 78.0g tuků 26.0g bílkovin

Příprava

Všechny suroviny na těsto dobře propracujeme, vytvoříme hladké těsto, zabalíme ho do potravinové folie a dáme na 30 minut do chladu.
Jablka oloupeme, malá přepůlíme, máme-li větší, tak je překrojíme na čtvrtiny. Každý kousek navrchu po milimetru nakrojíme, ale nedokrajujeme úplně, aby se jablka nerozpadla.
Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení, z těsta si oddělíme menší kousek a zbytek vyválíme. Vyváleným těstem vyložíme dno formy. Ze zbytku těsta vytvoříme proužky a těmi utvoříme kraje kolem dna.
Připravená jablka rovnoměrně rozložíme na těsto a pokapeme je citronovou šťávou.
Formu vložíme do trouby a pečeme při 200°C 25 minut.
Zakysanou smetanu rozmícháme s vejcem, oběma cukry a špetkou skořice.
Předpečený koláč vyndáme z trouby, zalijeme zakysaným krémem, vrátíme do trouby a pečeme ještě 30 minut, až povrch krému lehce zezlátne.


Přidat na Pinterest
Angel 666

30. 01. 2012, Recept navštíven: 7046x


Přidat recenzi
Thumb
Restaurant_star
Jen se po ní zaprášilo!

Liduška 05. 01. 2013, 17:36

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jablkový koláč vyborný

13. 04. 2016, 09:43

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jablkový koláč velmi dobrý

06. 03. 2017, 20:52

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tento recept na jablkový koláč je fantasticky chutný, osviežujúci

25. 03. 2017, 15:11

Přidat komentář

Facebook komentáře