Lehký jablečný koláč
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
2288
kalorií
109.0g
cukrů
81.0g
tuků
15.0g
bílkovin
Příprava
Oloupeme si jablka, rozpůlíme, zbavíme jadérek a nařežeme na plátky. Na plech nebo do jiné formy kruhového tvaru s pevným dnem si rozprostřepe listové těsto. a klademe plátky jablek tak, aby se překrývaly. Pak zahřejeme na pánvi s nepřilnavým povrchem cukr a vodu a necháme zkaramelizovat. Tekutým, ale hustým karamelem polijeme jablíčka na plechu a dáme zapéci do trouby vyhřáté na 180° C na cca 30 minut.
Tip k receptu
Koláč je nejlepší podávat ještě teplý k odpolenímu čaji či kávě.
Petra01. 04. 2009
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: skořicový cukr
planeta 21. 02. 2014, 14:51
katka16031 25. 10. 2016, 11:59
© 2024, Railsformers s.r.o.