Listové těsto

Běžně k dostání v našich obchodech, jedná se o polotovar. Těsto je vláčné, pružné, dá se dobře rozválet. Na řezu jsou viditelné vrstvy, které jsou vytvářeny střídáním tuku a vodového těsta. Listové těsto je tvořeno tukovým těstem a vodánkem. Vodánek se připravuje z mouky, tuku, žloutku, soli, octa a vody. Poté se těsta překládají a skládají dohromady. Připravujeme z něj nejrůznější výrobky jako jsou šátečky, záviny, moučníky. Můžeme jej plnit sladkou i slanou náplní.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Pokud pečete moučník za pomocí listového těsta, tak jej po upečení (když je ještě nadýchané) potřete rozšlehaným vejcem. U jablkového závinu jej ještě před pečením potřete žloutkem, má pak jemnější kůrčičku.

Sabina 16. 11. 2009, 15:32