Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Listové těsto

Listové těsto

Přidat na Pinterest
Běžně k dostání v našich obchodech, jedná se o polotovar. Těsto je vláčné, pružné, dá se dobře rozválet. Na řezu jsou viditelné vrstvy, které jsou vytvářeny střídáním tuku a vodového těsta. Listové těsto je tvořeno tukovým těstem a vodánkem. Vodánek se připravuje z mouky, tuku, žloutku, soli, octa a vody. Poté se těsta překládají a skládají dohromady. Připravujeme z něj nejrůznější výrobky jako jsou šátečky, záviny, moučníky. Můžeme jej plnit sladkou i slanou náplní.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Muffiny z listového těsta se špenátem a slaninou

Muffiny z listového těsta se špenátem a slaninou

Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a smažíme je na oleji doměkka. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a...

Švestkový štrúdl dle Marcely

Švestkový štrúdl dle Marcely

Švestky vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky. Z listového těsta rozválíme dva pláty. Každý posypeme kok...

Jednoduchý jablečný obrácený koláč

Jednoduchý jablečný obrácený koláč

Z citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Zastříkneme je citróno...

Zelný koláč

Zelný koláč

Listové těsto si vyválíme a koláčovou formou (doporučuji vysokou aspoň 4 cm) s ní vykrojíme kolečko těsta (...

Závin z listového těsta s provensálskými bylinkami

Závin z listového těsta s provensálskými bylinkami

Listové těsto vyválíme do tvaru obdélníku. Celé potřeme kečupem nebo rajským protlakem. Doprostřed po celé ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Listové těsto Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Pokud pečete moučník za pomocí listového těsta, tak jej po upečení (když je ještě nadýchané) potřete rozšlehaným vejcem. U jablkového závinu jej ještě před pečením potřete žloutkem, má pak jemnější kůrčičku.

Sabina 16. 11. 2009, 14:32

Facebook komentáře