Malinové profiterolky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Troubu předehřejte na 200°C. V kastrolu svařte 250 ml vody s máslem a solí. Přisypte mouku a vařečkou míchejte na středním plameni těsto tak dlouho, až se přestane chytat dna. Nakonec vmíchejte prášek. Nechte vystydnout a vešlehejte vejce jedno po druhém. Těsto naplňte do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení vytlačujte bochánky (můžete je také tvarovat pomocí dvou lžic). Vložte do trouby a pečte asi 20 minut, troubu přitom neotevírejte! Rostlinnou smetanu ušlehejte dotuha, 80 g malin rozmačkejte nebo rozmixujte a promíchejte se smetanou spolu s dření vanilky a cukrem. Upečené bochánky nechte vychladnout a poté je rozkrojte. Naplňte je krémem a ovocem.
Božské_jídlo04. 10. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 12. 02. 2016, 11:20

dušanka 31. 05. 2016, 13:46

katka16031 24. 02. 2017, 11:22

Svetlana 27. 05. 2019, 19:32
Michaela Janečková 02. 10. 2018, 18:22
Monika 20. 04. 2020, 13:40