Maliny

Maliny

Plod ostružiníku maliníku Při bližším prozkoumání zjistíme, že se plod skládá ze spousty drobných kuliček, které mají charakteristickou červenou barvu. Obsahují velké množství šťávy a také antioxidantů. Konzumace malin má pozitivní účinky na náš organismus – hlavně při zánětlivých onemocněních, jako jsou problémy s průduškami nebo revma. Kromě čistících látek obsahují také hodně vápníku, hořčíku, vitamínu C, A, karoten a kyselinu salicylovou, která pomáhá snižovat horečku. Konzumace malin má také vliv na kvalitu našich vlasů a pleti (obsahují totiž dostatek biotinu). Z malinovníku využíváme nejen plody, ale také např. listy, ze kterých se vaří čaj. Nejlepší jsou maliny samotné, čerstvé – zdobíme poháry, dezerty, skvělé jsou v kombinaci s pudinkem nebo zakysanou smetanou. Vynikající je malinový mléčný koktejl, domácí džemy, sirupy. Uplatnění nalezly i při výrobě ovocného vína nebo pálenky.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.