Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Maliny

Maliny

Přidat na Pinterest
Plod ostružiníku maliníku Při bližším prozkoumání zjistíme, že se plod skládá ze spousty drobných kuliček, které mají charakteristickou červenou barvu. Obsahují velké množství šťávy a také antioxidantů. Konzumace malin má pozitivní účinky na náš organismus – hlavně při zánětlivých onemocněních, jako jsou problémy s průduškami nebo revma. Kromě čistících látek obsahují také hodně vápníku, hořčíku, vitamínu C, A, karoten a kyselinu salicylovou, která pomáhá snižovat horečku. Konzumace malin má také vliv na kvalitu našich vlasů a pleti (obsahují totiž dostatek biotinu). Z malinovníku využíváme nejen plody, ale také např. listy, ze kterých se vaří čaj. Nejlepší jsou maliny samotné, čerstvé – zdobíme poháry, dezerty, skvělé jsou v kombinaci s pudinkem nebo zakysanou smetanou. Vynikající je malinový mléčný koktejl, domácí džemy, sirupy. Uplatnění nalezly i při výrobě ovocného vína nebo pálenky.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Malinová marmeláda s vanilkou

Malinová marmeláda s vanilkou

Maliny dáme do hrnce a vaříme je. Šťouchadlem je rozšťoucháme. Vaříme asi tak dvě minuty. Vanilkový lusk ...

Citronový dort s jahodami

Citronový dort s jahodami

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky – nejprve si z bílků s trochou soli vyšleháme tuhý sníh a poté vyšleháme...

Malinové sušenky

Malinové sušenky

Smícháme máslo a prášek do pečiva. Přidáme cukr a studené máslo. Co nejrychleji z této směsi vypracujeme dr...

Ovocné želé

Ovocné želé

200 g malin rozdělíme do čtyř skleniček o objemu 150 ml. Zbylé ovoce nakrájíme na kousíčky a zasypeme třtin...

Barevný salát s malinami

Barevný salát s malinami

Připravíme si zálivku: smícháme ocet, olej a třtinový cukr. Do této zálivky dáme najemno nakrájené ředkvičk...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Maliny Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře