Jahodovo-malinový dortík s Pedro Frujty
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
1. Předehřejeme si troubu na 200 °C a začneme s přípravou těsta.
2. Oddělíme si žloutky od bílků a ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Pomocí stěrky vmícháme sníh.
3. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy o průměru 23 cm. Pokud zvolíte formu menší, vyjde vám korpus na dvě prokrojení. Pečeme cca 25 minut.
4. Na vodní lázni si rozpustíme bílou čokoládu, kterou necháme mírně zchladnout. Poté do ní namáčíme jahody připravené na ozdobu, které odkládáme na tác vyložený pečícím papírem. Jahody v čokoládě dáme ztuhnout do lednice.
5. Zbytek čokolády smícháme s tvarohem, zakysanou smetanou, smetanou ke šlehání a práškovou želatinou připravenou dle návodu na obalu.
6. Do poloviny krému přidáme maliny a zbylé jahody nakrájené na kostičky. Oba krémy dáme cca na 20 minut ztuhnout do lednice, aby se nám s nimi lépe pracovalo.
7. Vychladlý korpus prořízneme, naplníme jahodovo-malinovým krémem a vršek dortu ozdobíme bílým krémem, na který položíme jahody v čokoládě, zbytek malin a bonbónky Pedro Frujty. Dáme alespoň na hodinu ztuhnout do lednice.
31. 03. 2020
Ingredience
- 5 ks vejce
- 500 g jahody
- 300 g maliny
- 200 g bílá čokoláda
- 250 g Vaničkový tvaroh
- 200 ml zakysaná smetana
- 200 ml smetana ke šlehání (šlehačka)
- 10 lžíce polohrubá mouka
- 10 lžíce cukr krupice
- 10 lžíce Horká voda
- 1 lžička kypřící prášek do pečiva
- 1 sáček želatina
- 1 balení želé bonbony Pedro Frujty Superželé Ovobobule
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzicibulinecka 27. 04. 2020, 21:40