Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bílá čokoláda

Bílá čokoláda

Přidat na Pinterest
Výrobek z kakaového másla. Od hnědé čokolády se liší obsahem kakaa – neobsahuje totiž žádné pevné kakaové složky. Při výrobě se ke kakaovému máslu přidává lecitin, cukr, mléčné ingredience a různé aromatické látky – nejčastěji vanilka, která dodává čokoládě jedinečnou chuť. V konečném výsledku mohou být do čokolády, stejně tak jako u jiných druhů, zamíchány přísady jako jsou oříšky, křupavé kousky nebo i lentilky. Její chuť je výrazná, sladká a rozplývá se na jazyku. I když se barvou a chutí liší od mléčné nebo hořké čokolády, působí na náš organismus stejně – může negativně ovlivňovat naši pleť i váhový přírůstek. Ke konzumaci je vhodná samotná, ale používá se i ve formě polevy na různé dezerty, vánoční cukroví apod.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Skořicová srdíčka

Skořicová srdíčka

Mandle umeleme na moučku, nebo koupíme zrovna mandlovou moučku. Smícháme a vyšleháme bílky s cukrem. Smíc...

Kávové řezy

Kávové řezy

Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, přidáme mleté mandle, kakao a mletou kávu. Pečeme 30 minut na 180 °C. ...

Úlky polité čokoládou

Úlky polité čokoládou

Piškoty a ořechy umeleme najemno a smícháme je s cukrem a kakaem (pro tmavší barvu do kakaa přidáme před vm...

Nepečený tvarohový koláč s ovocem

Nepečený tvarohový koláč s ovocem

Sušenky nameleme najemno, přidáme změknuté máslo a roztopenou bílou čokoládu a směs smícháme dohromady. Dno...

Třešňový cheesecake

Třešňový cheesecake

Sušenky kakaové rozdrtíme, smícháme s máslem a namačkáme na dno formy. Smetanu vyšleháme, smícháme s lučino...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Bílá čokoláda Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře