Boží malinový koláč s mascarpone
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Těsto:
Smíchejte mouku s vločkami, cukrem a máslem. vytvořte drobenku, do které přidáte vodu, tak aby vzniklo kompaktní těsto. To zabalte do folie a nechte minimálně 30 min odpočívat v lednici.
Poté vyválejte těsto a dejte jej do vymazané formy. Opět vložte na chvíli, cca 15 min do lednice.
Troubu předehřejte na 170°C a do korpusu vložte pečící papír a vysypte n něj fazole, které těsto zatíží aby se nezvedalo. Pečte cca 15 minut. Poté fazole odstraňte a pečte ještě asi 5 minut.
NÁPLŇ
Zatím, co korpus stydne, očistěte, omyjte, ovoce a připravte krém. Vyšlehejte mascarpone s cukrem a vanilkou v jedné míste. Ve druhé míse šlehačku do tuha. Pak jemně spojte obě vyšlehané směsi.
Připravte dle návodu želatinu (nechte nabobtnat a zahřejte)
Jakmile je želatina důkladně rozmíchaná, odstavte ji ze zdroje tepla a vmíchejte do ní tři lžíce připraveného krému. Takto připravený krém s želatinou dejte do větší mísy a postupně vmíchejte zbytek krému z mascarpone a šlehačky.
Vychladlý korpus naplňte krémem a dozdobte malinami. Nechte chladnou v lednici alespoň tři hodiny. Před podáváním zapráším cukrem a dozdobím.
Tip k receptu
Dozdobit můžete kromě malin také lístky máty či jedlými květy.
Baara29. 07. 2019