Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Mascarpone

Mascarpone

Přidat na Pinterest
Mléčný výrobek, původem z Itálie, poprvé se objevilo v 17. století Smetanový, velmi jemný sýr vynikající chuti, bílé barvy. Ve výrobním procesu je charakteristické neodstraňovaní syrovátky – tím dostává sýr své jedinečné vlastnosti. Smetana, která je nedílnou ingrediencí při výrobě, se připravuje z kravského mléka a má 25%. Výsledné mascarpone má pak 45% tuku. Asi nejznámějším využitím je moučník Tiramisu, kde právě mascarpone hraje důležitou roli ve výsledném produktu a dodává mu nezaměnitelnou chuť. Můžeme jej však podávat i neupravený s ovocem, salátem nebo jej použít místa másla. Při skladování dejme pozor . nejen, že se rychle kazí, ale také snadno získává chuť ostatního jídla.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Ovocné želé

Ovocné želé

200 g malin rozdělíme do čtyř skleniček o objemu 150 ml. Zbylé ovoce nakrájíme na kousíčky a zasypeme třtin...

Lasagne s lososem, špenátem a rajčaty

Lasagne s lososem, špenátem a rajčaty

Lososa zbavíme kůže a rozebereme na kousky. Česnek utřeme a smažíme ho na troše olej, přidáme špenát, sůl...

Řeřichovo-hráškové těstoviny

Řeřichovo-hráškové těstoviny

Těstoviny uvaříme podle návodu. Hrášek a česnek povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Osušíme, část vývaru...

Jogurtový medový cheesecake

Jogurtový medový cheesecake

Mandle opečeme nasucho v pánvi. Sušenky rozdrtíme (v mixéru nebo v hmoždíři) spolu s většinou mandlí. Smí...

Borůvkový cheesecake

Borůvkový cheesecake

Sušenky rozdrtíme na prášek a smícháme je s rozpuštěným máslem. Tuto hmotu natlačíme na dno dortové formy o...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Mascarpone Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře