Jogurtový medový cheesecake
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 25min
Celkový čas
1h 55min
Porce
Nutriční hodnoty
5292
kalorií
209.0g
cukrů
462.0g
tuků
86.0g
bílkovin
Příprava
Mandle opečeme nasucho v pánvi.
Sušenky rozdrtíme (v mixéru nebo v hmoždíři) spolu s většinou mandlí. Smícháme s máslem a rozprostřeme na dno dortové formy a průměru 23 cm. Pečeme 10 minut na 160 °C dokřupava.
Smícháme jogurt a mascarpone a poté i vejce. Vmícháme citrónovou a pomerančovou kůru a nakonec přidáme i med. Rozprostřeme na sušenkový základ, přikryjeme alobalem a pečeme ještě hodinu. Poté dopečeme 15 minut odkryté.
Podáváme posypané zbylými mandlemi a pokapané medem nejlépe s čerstvým ovocem.
Tip k receptu
Já používám sušenky Digestive, jsou k dostání v Albertu mezi sušenkami a jsou celozrnné.
Cheesecake vydrží v lednici 2 dny.
16. 10. 2015
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.