Jogurtový medový cheesecake

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 25min

Celkový čas

1h 55min

Porce


Nutriční hodnoty

5292 kalorií
209.0g cukrů
462.0g tuků
86.0g bílkovin


Příprava

Mandle opečeme nasucho v pánvi.
Sušenky rozdrtíme (v mixéru nebo v hmoždíři) spolu s většinou mandlí. Smícháme s máslem a rozprostřeme na dno dortové formy a průměru 23 cm. Pečeme 10 minut na 160 °C dokřupava.
Smícháme jogurt a mascarpone a poté i vejce. Vmícháme citrónovou a pomerančovou kůru a nakonec přidáme i med. Rozprostřeme na sušenkový základ, přikryjeme alobalem a pečeme ještě hodinu. Poté dopečeme 15 minut odkryté.
Podáváme posypané zbylými mandlemi a pokapané medem nejlépe s čerstvým ovocem.

Tip k receptu

Já používám sušenky Digestive, jsou k dostání v Albertu mezi sušenkami a jsou celozrnné.
Cheesecake vydrží v lednici 2 dny.

přidejte na:
sonizna

16. 10. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
majka
vyborne s hocijakými sušienkami

16. 10. 2015, 15:59

palino
rýchle a trvácne

18. 10. 2015, 18:57

hanka
vyborný dezert

20. 10. 2015, 15:18

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.