Ovocné želé
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
15min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
1136
kalorií
46.0g
cukrů
46.0g
tuků
13.0g
bílkovin
Příprava
200 g malin rozdělíme do čtyř skleniček o objemu 150 ml. Zbylé ovoce nakrájíme na kousíčky a zasypeme třtinovým cukrem a zakápneme citronovou šťávou. Necháme chvíli odležet.
Želatinu necháme nabobtnat 10 minut ve studené vodě.
Smícháme bezový sirup a 50 ml prosecca a zahřejeme. Přidáme plátky želatiny a necháme rozpustit. Přidáme zbytek prosecca a nakrájené ovoce. Po vychladnutí přelijeme ovoce ve skleničkách a necháme 3 hodiny tuhnout v lednici.
Mascarpone vyšleháme s vanilkovým cukrem.
Želé podáváme ozdobené mascarpone a mátou.
Tip k receptu
Použít můžeme i jiné ovoce.
sonizna05. 02. 2016
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.