Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Bezlepková

Raw kuličky plné energie

Raw kuličky plné energie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek ovesných vloček, , čtvrt hrnek kokosová moučka, čtvrt hrnek včelí med, 2 lžičky lněného semínka, 1 hrst Chia semínek

Všechny suroviny smícháme a dáme vychladit do lednice alespoň na 30 minut - po vychlazení se budou lépe tvarovat kuličky. Po vytáhnutí z lednice "ukoulíme" kuličky - velikost dle vlastního uvážení. Já je dělala velké jako raffaello. Hotové kuličky...

Brambory pečené ve slupce se slaninou, cibulí a majoránkou

Brambory pečené ve slupce se slaninou, cibulí a majoránkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks brambor, 4 lžíce sádla, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 300 g slaniny, 2 ks cibule, 4 stroužky česneku, 4 lžíce majoránky, 100 ml podmáslí

Brambory ve slupce vaříme 10 minut ve vodě. Poté je dáme do pekáče, pomažeme sádlem a pečeme 30 minut na 180 °C. Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme najemno a opečeme je na pánvi. Brambory nakrojíme a naplníme je slaninovou směsí. Posypeme ma...

Kuřecí paličky v medu se sezamem

Kuřecí paličky v medu se sezamem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích stehen, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce včelího medu, 40 g sezamu, 7 g soli, 7 g pepře

Kuřecí stehna rozdělíme na horní a dolní část, omyjeme a naskládáme je do pekáčku. Med vyšleháme s olejem, solí a pepřem a touto směsí přelijeme paličky a obalíme je v ní ze všech stran. Pečeme 30 minut na 200 °C – v polovině pečení paličky obr...

Lanýžové kuličky

Lanýžové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hořké čokolády, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 60 g másla, 50 g kakaa, 4 lžíce koňaku

Hořkou čokoládu nalámeme a rozehřejeme ji na vodní lázni se smetanou. Přidáme máslo, kakao i koňak , a tuto směs necháme ztuchnout v hranatém plechu. Poté ji nakrájíme na kostičky, z kterých v rukou připravíme kuličky, které ještě obalíme v kakau...

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g červené čočky, 2 ks mrkve, 2 ks brambor, 1 ks cibule, 1 lžíce mletého zázvoru, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce kari koření, 1 lžička kmínu, 7 g soli, 7 g pepře, 1-2 ks chilli papričky, 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce koriandru

Mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na co nejjemněji. Vše orestujeme na oleji, přidáme čočku, zázvor, kari koření a kmín. Zalijeme litrem vody. Přidáme najemno nasekané chilli papričky. Vaříme 10 minut domě...

Pohankové placky s kysaným zelím

Pohankové placky s kysaným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g pohanky, 1 ks vejce, 4 stroužek česneku, 1 ks cibule, 1/2 svazku pažitky, 7 g soli, 7 g pepře, 1/2 lžičky kmínu, 50 ml slunečnicového oleje, 500 g kyselého zelí

Pohankovou lámanku uvaříme podle návodu. Po vychlazení ji smícháme s vejcem, utřeným česnekem, najemno nasekanou cibulí, nasekanou pažitkou, osolíme, opepříme, přidáme kmín a promícháme. Necháme 10 minut odstát. Poté lžící tvoříme placičky v r...

Měsíčky ze sladkých brambor

Měsíčky ze sladkých brambor

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks batátů - sladké brambory, 7 g soli, 7 g pepře, 100 g anglické slaniny, 200 g ledového salátu, 4 lžíce rozmarýnu, 4 ks ředkviček, 50 ml olivového oleje, 25 ml vinného octu, 25 g včelího medu

Batáty oloupeme a nakrájíme na měsíčky. 5 minut je povaříme. Poté je osolíme, opepříme, obalíme do plátků slaniny a posypeme rozmarýnem. Pečeme 20 minut na 180 °C. Ledový salát omyjeme, natrháme a smícháme s ředkvičkami nakrájenými na nudličky. ...

Zapečený květák

Zapečený květák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks květáku, 4 ks vejce, 1 ks cibule, 1 ks pórku, 1 lžička soli, 2 lžíce slunečnicového oleje

Květák rozebereme na růžičky a připravíme ho do poloměkka na páře. Pórek a cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme na oleji. Dáme je na spodek pekáče. Na to dáme květák. Osolíme. Vejce vyšleháme s 80 ml vody z pařáku, na kterém jsme připrav...

Kachna na fíkovo-houbovém lůžku

Kachna na fíkovo-houbovém lůžku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kachních prs, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 200 g hub, 100 ml bílého vína, 6 ks fíků, 2 lžičky hořčice z celých semen, 1 lžíce petrželové natě

Kachní prsa použijeme s kůží, anebo můžeme použít i kachní stehna. Kachní maso tedy potřeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě na 170 °C asi 2 hodiny. První polovinu pečení přikryté, poté odkryté a kůží nahoru. Mezitím si na zbylém olej...

Domácí banánová zmrzlina

Domácí banánová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g banánů, 1/2 ks citrónu, 80 g cukru krupice, 1 lžička vanilkového cukru, 70 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 25 ml plnotučného mléka

Banány nakrájíme na kousky a zakapeme je citrónovou šťávou. Spolu s ostatními ingrediencemi dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Dáme do mrazáku aspoň na 2 hodiny v umělohmotné krabičce.

Velvet Coffee

Velvet Coffee

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cl Kahlua likéru, 4 cl Bailey's, 1 lžíce máty peprné

Na spodek nalijeme Kahluu a poté pomocí lžíce přiléváme Bailey´s tak, aby se nesmíchaly. Podáváme ozdobené mátou.

Pomegranate Martini

Pomegranate Martini

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl tequily, 2 cl limetové šťávy, 1 cl cukrového sirupu, 1 cl Grenadiny

Všechny ingredience dáme do shakeru a pořádně protřepeme. Rozlijeme do vychlazené sklenice na Martini a podáváme ozdobené zrníčky z granátového jablka.

Kreolská omáčka

Kreolská omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce melasy, 1/2 ks celeru, 1 lžíce oregana, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 100-400 ml drůbežího vývaru, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks papriky (kapie), 100 g rajčatového protlaku, 2 lžíce worcesterské omáčky, 8 ks cherry rajčátek, 1 lžíce bazalky

Na olivovém oleji zpěníme najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme melasu a nastrouhaný celer. Zasypeme bylinkami a podlijeme dvěma naběračkami vývaru. Dusíme 10 minut. Poté přidáme polovinu papriky nakrájené na kostky, sůl, pepř a rajčatový p...

Karibský ovocný salát

Karibský ovocný salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks manga, 2 ks banánu, 1 papája, 1 ks ananasu, 1/2 ks granátové jablko, 1/2 ks maracuji, 2-3 lžíce bílého rumu, 1 ks limety, 1 špetka skořice, 4 listy máty peprné

Z maracuje a gránátového jablka vyjmeme semínka a smícháme je se zbylým ovocem, které jsme nakrájeli. Zastříkeneme rumem a limetkovou šťávou, posypeme skořicí a nakrájenou mátou. Podáváme.

Steak Ema s krémovou omáčkou

Steak Ema s krémovou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí svíčkové, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 100 ml olivového oleje, 4 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 3 ks šalotky, 2 lžíce rozmarýnu, 1 lžička nového koření, 75 ml koňaku, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 200 ml omáčky demi glace, 80 g másla

Hovězí maso nakrájíme na čtyři kusy. Osolíme a opepříme ze všech stran a poté opékáme 6 minut z každé strany na olivovém oleji. Na druhé pánvi opékáme najemno nakrájenou šalotku, rozmarýn a mleté nové koření. Až je šalotka zhnědlá, odstavíme z o...

Salsa z pečených rajčat

Salsa z pečených rajčat

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rajčat, 7 g soli, 7 g pepře, 7 ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, 2 ks šalotky, 1 ks chilli papričky, 1 ks limety, 1 lžička třtinového cukru

Rajčata oloupeme, nakrájíme a spolu s česnekem a nakrájenou šalotkou pečeme 1 hodinu na 180 °C. Poté všechnu pečenou zeleninu dáme do mixéru, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Přidáme najemno nasekanou chilli papričku, šťávu z limetky a třtinov...

Aromatická koňaková káva

Aromatická koňaková káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g kávy, 1 ks skořice, 4 ks hřebíčku, 2 trošky citronové kůry, 2 trošky pomerančové kůry, 16 cl koňaku, 4 lžičky cukru krupice, 200 ml polotučného mléka

Kávu zalijeme 200 ml vody a necháme 5 minut stát. Poté ji nalijeme do kastrolu, přidáme skořiči a hřebíček, citronovou a pomerančovou kůru a chvíli vaříme - ale pod bodem varu, na mírném plameni. Mezitím si do čtyř skleniček rozdělíme koňak, v...

Buráková omáčka

Buráková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g arašídů (burské ořechy, buráky), 1/2 ks chilli papričky, 1 stroužek česneku, 50 g třtinového cukru, 1 špetka mořské soli, 100 ml vody

Vodu zahřejeme, aby byla horká a pak ji spolu s ostatními surovinami dáme do mixéru. Umixujeme v hladkou kašičku. Po vychlazení podáváme.

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks cibule, 2-3 stroužky česneku, 500 g hrášku, 1 lžíce majoránky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 250 g anglické slaniny, 2 plátky toastového chleba, 100 g eidamu, 1 balení zakysané smetany

Cibuli a česnek nakrájíme najemno a opečeme na olivovém oleji. Přidáme hrášek, majoránku, sůl a pepř a zalijeme vodou tak, aby sahala tak 2 cm nad okraj. Vaříme 7 minut. Rozmixujeme a popřípadě přisolíme. Vaříme. Slaninu a toastový chléb nak...

Zelenina na pánvi s rýží a uzeným masem

Zelenina na pánvi s rýží a uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzené krkovice, 1 lžíce olivového oleje, 200 g brokolice, 200 g květáku, 1 ks červené cibule, 7 g soli, 7 g pepře, 100 g hrášku, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 400 g rýže natural (celozrnná)

Rýži uvaříme podle návodu. Uzené maso nakrájíme na kostičky a opečeme je na oleji dozlatova. Přidáme brokolici a květák rozebrané na růžičky a na jemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme, podlijeme 100 ml vody a dusíme 10 minut. Poté přidáme...

Pikantní jehněčí špízky s česnekem

Pikantní jehněčí špízky s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 8-12 snítek rozmarýnu, 100 ml rostlinného oleje, 3 stroužky česneku, 1-2 ks chilli papričky, 2 ks citrónu

Budeme potřebovat 8-12 pevných rozmarýnových snítek. Jehněčí maso nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme. Připravíme si marinádu: smícháme olej, utřený česnek, nasekané chilli papričky a šťávu ze dvou citronů. Do této marinády naložíme jehněčí...

Bramborová krémová polévka s houbami

Bramborová krémová polévka s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 100 g mrkve, 100 g kořenové petržele, 100 g celeru, 100 g hub, 150 ml polotučného mléka, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžičky majoránky, 4 lžičky petrželové natě, 2 lžíce řepkového oleje

Brambory, mrkev, celer a petržel oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a zalijeme vodou tak, aby její hladina byla 1 cm nad zeleninou. Vaříme doměkka. Poté vlijeme mléko a vše rozmixujeme. Olej smícháme s petrželk...

Meringue s malinami

Meringue s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks bílků, 1 špetka soli, 50 g cukru moučka, 100 g cukru krupice, 2 lžíce ovocné marmelády, 1 balení potravinářského barviva

Bílky vyšleháme se špetkou soli na sníh, poté postupně – lžíci po lžíci – vmícháme oba cukry. Marmeládu smícháme s barvivem. Polovinu tuhého cukru rozetřeme na pečící formu a přidáme lžíci marmelády a trochu promícháme. Poté lžící odebíráme sm...

Ořechové koule

Ořechové koule

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g lískových ořechů, 100 g cukru moučka, 150 g dětských piškotů, 100 g másla, 50 g čokoládových vloček, 2 lžíce včelího medu, 2 lžíce rumové esence (rumové aroma)

Lískové ořechy umeleme na prášek. Piškoty také rozdrtíme, u nich nám ale nějaká ta hrudka vadit nebude. Obojí smícháme s cukrem moučkou, utřeme s máslem, medem a rumovou trestí. Lžící vykrajujeme hmotu, ze které tvoříme kuličky ještě měkké je ob...

Rýžové závitky se zeleninou

Rýžové závitky se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks rýžového papíru, 4 ks mrkve, 1 ks čínského zelí, 100 g rýžových nudlí, 100 ml rybí omáčky, 100 ml sójové omáčky, 50 ml slunečnicového oleje, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce koriandru

Rýžové nudle uvaříme podle návodu. Mrkev, zelí a koriandr nasekáme najemno. Smícháme je s rybí omáčkou a nudlemi. Rýžovou placku namočíme v teplé vodě, a když je vláčné přeneseme ji na utěrku. Doprostřed dáme zeleninovou směs a zarolujeme podl...

stránka: