Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Bezlepková - stránka 12

Bezlepkové piškoty

Bezlepkové piškoty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 150 g cukru moučky, 6 lžic horké vody, 150 g bezlepkové mouky, 50 g Solamylu, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíci olivového oleje

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Mouku prosejeme se Solamylem a kypřicím práškem a tuto směs přisypáváme za stálého šlehání (pomocí elektrického šlehače na nejnižším stupni otáček) ke žloutkové pěně. N...

Jogurtový sýr

Jogurtový sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g bílého nízkotučného jogurtu, 2 lžičky limetkové nebo citrónové šťávy, 1/4 hrnku posekané pažitky, 1/4 hrnku posekané petrželky, 1/4 lžičky soli, troška pepře

Cedník vyložíme plátnem a položíme ho nad misku. Do cedníku dáme jogurt a necháme ho po několik hodin stát při pokojové teplotě. Poté slijeme nahromaděnou tekutinu. Jogurt dáme do mixeru, přidáme bylinky a vše rozmixujeme na kaši. Osolíme a opepří...

Tolstolobik na bylinkách

Tolstolobik na bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší kousky tolstolobika, 1 citrón, 0,5 dcl olivového oleje, 1,5 lžíce soli, špetka citrónového pepře, 1 lžička drceného kmínu, petrželová nať, čerstvá šalvěj, čerstvý cirónový tymián

Tolstolobika omyjeme, osušíme a uložíme do krabičky s omytými bylinkami, olivovým olejem a šťávou z jednoho citrónu (nejlépe do vrstev). Uložíme minimálně na 12h do lednice (já počkám do dalšího dne). Pak jen vložíme směs bylinek v oleji a maso d...

Špenát bez smetany a mléka

Špenát bez smetany a mléka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mraženého špenátu, 1-2 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce másla

Na másle si dozlatova osmahneme na jemno nakrájenou cibulku a rozetřený česnek a zalijeme troškou vody. Vhodíme změklý špenát a za občasného míchání vaříme. Na konci dosolíme, popřípadě opepříme.

Koktejl z krevet

Koktejl z krevet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g oloupaných krevet, 300 ml majonézy, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 1 hlávka ledového salátu, 4 lžíce zakysané smetany

Krevety spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Mezitím omyjeme a na proužky nakrájíme ledový salát. Přidáme majonézu, smetanu, citrónovou šťávu, krevety a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a servírujeme ve skleněných pohárech.

Vejce plněná rybí pomazánkou

Vejce plněná rybí pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vejcí, 20 kuliček pepře, 2 menší cibule, 2 konzervy sardelek (ančoviček) v oleji, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce másla, pepř, sůl

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Mezitím si z cibulí, sardelek (ančoviček), hořčice, másla, pepře a soli připravíme rybí pomazánku (viz související recepty). Uvařená vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. V...

Rybí pomazánka

Rybí pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy sardelek (ančoviček) v oleji, 2 menší cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce polotučné hořčice, sůl, pepř

Sardelky (ančovičky) očistíme, vykostíme, zbavíme hlaviček a ocásků. Cibule nakrájíme na jemno, přidáme hořčici, máslo, sardelky (ančovičky), pepř, sůl dle chuti a vše vidličkou důkladně promícháme do jemné pomazánky.

Žraločí steaky na másle

Žraločí steaky na másle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žraločí steaky, 80 g másla, sůl, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy

Žraločí steaky důkladně vysušíme a osolíme. Zlehka posypeme grilovacím kořením a pokapeme citrónovou šťávou. Na pánvi roztopíme máslo, přidáme olej a žraločí steaky smažíme z obou stran 15-20 minut do měkka.

Pangasius s hráškem a citróny

Pangasius s hráškem a citróny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 1 konzerva hrášku, 1 citrón, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 1 lžíce mletého máku

Plátky pangasia omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, osolíme dle chuti a posypeme mletým mákem. Dáme smažit na rozpálený olej, smažíme z obou stran 15 minut na mírném plameni do měkka. Při podávání ozdobíme hráškem a plátky citrónu.

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mletého špenátu, 2 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, 2 vejce, 100 ml mléka

Na oleji do zlatova osmažíme nakrájené cibule. Přidáme špenát, mléko a necháme projít varem. Přidáme rozetřený česnek a vejce. Důkladně promícháme a opět přivedeme k varu. Vaříme 5 miut. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s uvařeným vejcem nebo vol...

Špenátové rizoto

Špenátové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g dlouhozrné rýže, 300 g špenátu, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule

Rýži dáme do osolené vroucí vody a vaříme 15-20 minut, dokud nezměkne. Mezitím na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Snížíme teplotu, přidáme nakrájený špenát, přikryjeme pokličkou a dusíme 5-10 minut. Přidáme scezenou a uvařenou...

Špíz z kuřecích srdcí

Špíz z kuřecích srdcí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení kuřecích srdcí, 3 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 lžička mleté papriky, 1 lžíce citrónové šťávy

Srdce očistíme, zbavíme tuku, omyjeme, osušíme a napícháme na špejle. Poté je osolíme a opepříme dle chuti. Olej smícháme s rozetřeným česnekem, paprikou a citrónovou šťávou. Kuřecí srdce vložíme do směsi oleje a necháme minimálně 8 hodin odležet....

Rizoto s vepřovým srdcem

Rizoto s vepřovým srdcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřové srdce, 1 cibule, sůl, pepř, 50 g másla, 500 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml bílého vína, 200 ml vody

Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě a poté scedíme. Mezitím srdce očistíme, zbavíme tuku, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Na másle dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme kousky srdce, které osmažíme ze všech stran. Opepříme a osolím...

Sušenky z ovesných vloček

Sušenky z ovesných vloček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g ovesných vloček, 240 g hladké mouky nebo celozrné mouky, 200 ml vody, 1/2 lžičky soli, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 120 g cukru moučka

V míse namočíme ovesné vločky (cca na 20 minut). Pak přisypeme prosátou mouku, prášek do pečiva, sůl a cukr. Vše zpracujeme v těsto, vyválíme ho na plát, propícháme vidličkou a vykrajujeme kolečka (či jiné tvary). Pečeme na pečícím papíru cca 10 m...

Cizrna se špenátem a tofu

Cizrna se špenátem a tofu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tofu, 250 g cizrny, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 1 konzerva drcené kukuřice, 500 g špenátu, 4 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 lžička mletého koriandru

Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté ji vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Mezitím osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek, drcenou kukuřici, koriandr, sůl dl...

Avokádová omáčka

Avokádová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 avokádo, 20 ml citrónové šťávy, 50 ml bílého jogurtu, sůl, 1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku

Avokádo oloupeme, odstraníme pecku a rozmixujeme. Přidáme rozetřený česnek, jogurt, olej, citrónovou šťávu, sůl dle chuti a důkladně promícháme. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Bezlepkové palačinky s tvarohem

Bezlepkové palačinky s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 lžic olivového oleje, 40 g cukru krupice, 100 g cukru moučky, 2 vejce, 250 g odtučněného tvarohu, 200 g rýžové mouky, 500 ml mléka, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Smícháme mouku, cukr krupici, vejce a mléko. Vše důkladně promícháme a necháme 1 hodinu odpočinout. Mezitím tvaroh ušleháme s cukrem moučkou. Odpočinuté těsto znovu promícháme. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a vlijeme 1 naběračku těsta, které ...

Trochu jiná vaječina

Trochu jiná vaječina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g dlouhozrné rýže, 6 vejcí, sůl, rajče na ozdobení, 2 lžíce olivového oleje

Rýži dáme vařit na 15 minut do vroucí osolené vody. Poté ji scedíme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme uvařenou rýži. Za stálého míchání postupně přidáváme vejce. Osolíme dle chuti a smažíme 3-5 minut. Ozdobíme nakrájeným rajčet...

Gulášová svačinová polévka

Gulášová svačinová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého masa, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 1 větší cibule, 4 brambory, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce mleté červené papriky, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce hladké mouky, pro dietu mouky bezlepkové, 3 stroužky česneku, 1 lžička petržele nebo pažitky, 1/2 lžičky drceného kmínu

Cibuli nasekáme najemno, zpěníme ji na oleji. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso neztmavne (nezhnědne). Okořeníme paprikou (případně hotovým gulášovým kořením), pepřem, solí, kmínem. Vložíme brambory nakrájené na malé kostičky a zalijeme v...

stránka: