Bezlepkové piškoty
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
15min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1600
kalorií
1.0g
cukrů
33.0g
tuků
31.0g
bílkovin
Příprava
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Mouku prosejeme se Solamylem a kypřicím práškem a tuto směs přisypáváme za stálého šlehání (pomocí elektrického šlehače na nejnižším stupni otáček) ke žloutkové pěně. Nakonec přidáme sníh a krátce vyšleháme hladké těsto.
Plech vyložíme pečícím papírem, který lehce potřeme olejem. Pomocí kávové lžičky tvoříme na pečící papír malé kopečky – dál od sebe. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 180 °C po dobu asi 11-13 minut dozlatova.
Po upečení necháme piškoty vychladnout a sundáme je z papíru.
20. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.