Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tolstolobik na bylinkách

Obtížnost Čas přípravy
12h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 12h 40min
Nutriční hodnoty
0 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Tolstolobika omyjeme, osušíme a uložíme do krabičky s omytými bylinkami, olivovým olejem a šťávou z jednoho citrónu (nejlépe do vrstev). Uložíme minimálně na 12h do lednice (já počkám do dalšího dne). Pak jen vložíme směs bylinek v oleji a maso do zapékací mísy s nepřilnavým povrchem a pečeme (s poklicí nebo alobalem) cca 10-15 minut v předehřáté troubě na cca 180°C. Pak bylinky odstraníme a maso přendáme do jiné mísy (rovněž s nepřilnavým povrchem), hodně posolíme (tolstolobika musíme přesolit, aby byl trošku slaný) a podle chuti přidáme i drcený kmín. Maso přelijeme výpekem (olejem s citronem) a pečeme, dokud není maso křehounké, opečené. Výborně na něm chutná krustička, která se vytvoří ze směsi citrónu a olivového oleje.

Bulb Tip k receptu

Všechny čerstvé bylinky dostanete koupit v jednom balení v každém lepším obchodě.


Přidat na Pinterest
Edita

15. 09. 2009, Recept navštíven: 5991x

Podobné recepty


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept

23. 03. 2016, 19:47

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super dobrý recept na rybu

05. 09. 2016, 16:20

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšala som, bolo velmi chutné

22. 01. 2017, 13:54

Přidat komentář
Thumb
nejgeniálnější recept na rybu, já takto dělám kapra, olej-citronmoc-sůlmoc a pak různé byliní-šalvěj, rozmarýn a třeba kus feferony, black olives, někdy pro změnu zelený pepř v nálevu (vyjímečně v tomto receptu ne česnek) a chce to uležeti pár hodin.

Luboš 03. 12. 2010, 21:24

Facebook komentáře