Tolstolobik na bylinkách
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Tolstolobika omyjeme, osušíme a uložíme do krabičky s omytými bylinkami, olivovým olejem a šťávou z jednoho citrónu (nejlépe do vrstev). Uložíme minimálně na 12h do lednice (já počkám do dalšího dne). Pak jen vložíme směs bylinek v oleji a maso do zapékací mísy s nepřilnavým povrchem a pečeme (s poklicí nebo alobalem) cca 10-15 minut v předehřáté troubě na cca 180°C. Pak bylinky odstraníme a maso přendáme do jiné mísy (rovněž s nepřilnavým povrchem), hodně posolíme (tolstolobika musíme přesolit, aby byl trošku slaný) a podle chuti přidáme i drcený kmín. Maso přelijeme výpekem (olejem s citronem) a pečeme, dokud není maso křehounké, opečené. Výborně na něm chutná krustička, která se vytvoří ze směsi citrónu a olivového oleje.
Tip k receptu
Všechny čerstvé bylinky dostanete koupit v jednom balení v každém lepším obchodě.
Edita15. 09. 2009