Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Bezlepková - stránka 3

Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks lillku, 2 ks kukuřice, 1 ks papriky (kapie), 2 balení mozzarelly, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 3 lžíce slunečnicového semínka, 2 lžíce aceta balsamica, 2 lžíce olivového oleje, 250 g cherry rajčátek, 300 g těstovin

Lilek nakrájíme na plátky a necháme ho vypotit. Těstoviny uvaříme podle návodu. Kukuřičné klasy nakrájíme na celkem 6 dílů a spolu s paprikou dáme na gril. Lilek osušíme papírovou utěrkou a také dáme na gril. Grilujeme doměkka. Těstoviny smíc...

Trošku sladký salát

Trošku sladký salát

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst rukoly, 1/4 hlávka ledového salátu, 1/2 hrsti piniových ořechů, 1 ks hrušky, 5 ks jahod, 4 lžíce dýňového oleje, 100 g balkánského sýru, 1 lžíce sezamu, 1 lžíce slunečnicových semínek

Saláty natrháme na kousky, ovoce pokrájíme, balkánský sýr nakrájíme na kostičky. Vše promícháme, podáváme zakapané olejem a posypané oříšky.

Broskvové nanuky

Broskvové nanuky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks broskev, 1 balení vanilkový cukr, 150 ml crème fraîche

Broskve oloupeme a rozmixujeme s vanilkovým cukrem. Přidáme créme fraiche. Do formy na nanuk dáme rozmixované broskve. Necháme v mrazničce minimálně na dvě hodiny a podáváme.

Kotletky s cherry rajčátky a žampiony

Kotletky s cherry rajčátky a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vepřové kotlety, 7 g soli, 7 g pepře, 30 g žampionů, 10 g sójové omáčky, 80 g brambor, 7 g pažitky, 50 g cherry rajčátek, 1 lžička řepkového oleje

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Kotletku osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme rozpůlené žampiony a smetanu a podusíme. Na talíř dáme kotletku, žampiony a omáčku. Ozdobíme přepůlenými cherry rajčátky a pažitkou a podávám...

Bowle v melounu

Bowle v melounu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jahod, 1/2 ks ananasu, 1 ks vodního melounu, 1 ks citrónu, 1 l sodové vody, 2 lžíce meduňky

Meloun seřízneme asi ve třetině výšky a vydlabeme. Dužinu pokrájíme na kousky. Ananas a jahody také pokrájíme a spolu s melounem vrátíme do vydlabaného melounu. Zastříkneme citrónovou šťávou, přidáme meduňku a dolijeme sodovkou. Podáváme vychl...

Krůtí medailonky s kari a citronem

Krůtí medailonky s kari a citronem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prs, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks citronu, 2 ks cibule, 1 kostka zeleninového bujónu, 1-2 lžičky kari koření, 1 lžíce worcesterské omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje

Citron omyjeme a nastrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Smícháme ho se lžící oleje, kari kořením, worcesterskou omáčkou a trochou bujonu. Krůtí maso nakrájíme na medailonky a osolíme a opepříme. Dáme ho do připravené marinády a necháme hodinu...

Zapečené plněné papriky

Zapečené plněné papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks papriky (kapie), 1 hrnek kukuřice, 1 ks jarní cibulky, 1 hrnek dlouhozrnné rýže, 1 lžička soli, 7 g pepře, 2 ml olivového oleje, 300 g sýru kaškaval

Rýži uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Smícháme ji se strouhaným sýrem a slitou kukuřicí. Papriky přepůlíme a zbavíme semínek, osolíme a naplníme směsi. Shora ještě osolíme, opepříme a zakápeneme olejem. Pečeme 15 minut na 200 °C. ...

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks brambor, 1 ks cibule, 4 ks červené cibule, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 800 g vepřových žeber, 70 g anglické slaniny, 7 g soli, 7 g pepře, 50 g másla, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžička dijonské hořčice, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce vinného octu, 2-3 lžíce worcesterské omáčky, 2-3 stroužky česneku

Brambory nakrájíme na půlky, osolíme a opepříme. Spolu s rozpůlenými cibulkami a slaninou je zabalíme osolené a opepřené do alobalu a dáme na gril. Nyní si připravíme BBQ omáčku: Najemno nasekanou bílou cibuli osmažíme na troše olivového oleje, ...

Zmrzlina z kiwi

Zmrzlina z kiwi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kiwi, 4 lžíce sirupu z Agáve

Kiwi oloupeme a rozpůlíme. Z každé půlky odkrojíme jedno kolečko kiwi, které nám poslouží na ozdobu. Zbytek kiwi rozmixujeme s agávovým sirupem. Do formy na nanuk dáme do špičky rozmixované kiwi, poté z každé strany dáme kolečko kiwi tak, aby by...

Kedlubnový dip

Kedlubnový dip

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kedlubnu, 2 stroužky česneku, 1 ks chilli papričky, 150 g bílého jogurtu, 50 ml majonézy, 7 g soli, 7 g pepře, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička citronové šťávy, 4 lžičky petrželové natě

Kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Chilli papričku nakrájíme najemno a česnek utřeme. Vše smícháme. Přidáme jogurt, majonézu a citronovou šťávu a kůru. Ochutím solí, pepřem a nasekanou petrželkou Podáváme po vychlazení.

Zapečené sardinky

Zapečené sardinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 2 ks papriky (kapie), 4 ks brambor, 700 g rajčat, 3 stroužky česneku, 7 g soli, 7 g pepře, 1/2 lžičky šafránu, 2 lžíce olivového oleje, 24 ks sardinek, 2 lžíce petrželové natě

Cibuli a papriku nakrájíme na proužky. Rajčata oloupeme a spolu s bramborami nakrájíme na kolečka. Sardinky zbavíme páteře, ale jinak je necháme vcelku. Česnek utřeme se solí, pepřem a šafránem. Pekáček vymažeme olejem a poté do něj postupn...

Houbičky naložené v oleji

Houbičky naložené v oleji

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hub shiitake, 150 g žampionů, 2 lžíce másla, 2 hrsti dýňových semínek, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1-2 lžičky rozmarýnu, 1 lžička petrželové natě, 2-3 lžíce bobkového listu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce dýňového oleje, 400 ml rostlinného oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Žampiony nakrájíme na plátky a shiitake podle velikosti můžeme překrájet. Obojí podusíme na másle, poté přidáme všechny bylinky a dýňová semínka a orestujeme. Přebytečnou vodu slijeme a pak vše dáme do uzavíratelné sklenice (nejlépe s klipem). ...

Zapečené brambory s lososem a špenátem

Zapečené brambory s lososem a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 600 g špenátu, 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 700 g lososa, 6 ks vejce, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 100 g parmezánu

Brambory uvaříme ve slupce doměkka, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Část jich rozložíme na dno pekáče. Špenát spaříme horkou vodou, pak ihned zchladíme. Česnek nakrájíme na plátky a opečeme ho krátce na olivovém oleji...

Chřestovo-bazalkový krém

Chřestovo-bazalkový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst bazalky, 1 svazek chřestu, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 400 ml bílého jogurtu, 1 ks limety

Chřest očistíme, odřízneme zdřevnatělé konce, nakrájíme na špalíčky a dáme do mixéru spolu se stroužkem česneku, solí, pepřem, limetkovou šťávou a jogurtem. Rozmixujeme na kaši. Přidáme bazalku a ještě mixujeme. Podáváme ozdobené limetkovou ...

Květákový krém s praženými semínky

Květákový krém s praženými semínky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks květáku, 500 ml zeleninového vývaru, 10 g másla, 2 ks cibule, 1 ks mrkve, 1 ks česneku, 1 ks vejce, 40 g goudy, 1 lžička soli, 7 g pepře, 2 hrsti slunečnicového semínka, 100 g anglické slaniny

Květák rozebereme na růžíčky, cibuli nakrájíme na jemno, mrkev na kostičky, česnek na plátky. Na másle opečeme cibuli, mrkev a česnek, poté přidáme květák a po dvou minutách zalijeme vývarem. Vaříme 15 minut poté rozmixujeme dohladka. Osolíme,...

Ostružinová marmeláda s hruškami

Ostružinová marmeláda s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrušek, 500 g ostružin, 250 g třtinového cukru, 10 g pektinu, 1/2 lžičky kardamomu, 1 ks badyánu, 1 ks citrónu

Hrušky oloupeme a nastrouháme na hrubo. Dáme je do hrnce a podlijeme trochou vody, přidáme třetinu cukru, badyán a kardamom, a dusíme. Mezitím propasírujeme ostružiny a přidáme je k hruškám spolu s citrónovou šťávou, cukrem a pektinem. Vaříme 10...

Meruňkový kompot s peckami

Meruňkový kompot s peckami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg meruněk, 500 g cukru krystal

Meruňky rozpůlíme na půl a vypeckujeme – pecky si ale schováváme, budeme jich tak hrst potřebovat. Meruňky naskládáme do sklenice řezem dolů a do každé sklenice přidáme pro lepší chuť jednu nebo dvě pecky. Cukr svaříme s litrem vody a ještě ho...

Jehněčí kotletky Orient

Jehněčí kotletky Orient

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks jehněčích kotlet, 1 balení bílého jogurtu, 1 ks limety

Smetanový bílý jogurt smícháme s limetkovou šťávou a Orient kořením. Do této směsi naložíme aspoň na hodinu jehněčí kotletky. Grilujeme 10 minut.

Králičí vývar s quinoou

Králičí vývar s quinoou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks cibule, 2 ks mrkve, 2 ks kořenové petržele, 1 ks bobkového listu, 3 ks nového koření, 200 g bulvového celeru, 300 g másla, 200 ml bílého vína, 7 g pepře, 7 g kurkumy, 7 g kmínu římského, 2-3 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks cukety, 8 lžíce quinoi (Merlík), 1/2 lžičky pepře, 1 lžička soli

Skelet z králíka pečeme 10-15 minut na 200 °C. Jednu cibuli oloupeme – necháme ji ale vcelku a necháme na ní poslední vrstvu „kabátku“. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Polovinu z ní opečeme na směsi z másla a oleje. Po chvíl...

Uzený losos s marinádou z petržele

Uzený losos s marinádou z petržele

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, 7 g soli, 7 g pepře, 3 ks jarní cibulky, 2 hrsti petrželové natě, 100 ml olivového oleje, 2 stroužky česneku, 60 g parmezánu

Lososa osolíme a opepříme, potřeme ho kořením Rub uzený. Jarní cibulku a jednu hrst petrželky nasekáme a smícháme s olivovým olejem a utřeným česnekem. Touto směsí potřeme lososa. Grilujeme 3 minuty z každé strany za občasného potírání. Podáv...

Kořeněná quinoa

Kořeněná quinoa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 1 ks červené cibule, 1 lžíce koření pěti vůní, 100 g quinoi, 600 ml drůbežího vývaru, 100 g sušených meruněk, 125 g čočky, 1 lžíce olivového oleje, 1 svazek jarní cibulky, 4 lžíce koriandru

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Meruňky nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Koriandr a cibulku nasekáme najemno. Kuřecí kousky okořeníme kajunským kořením a pečeme 20 minut na 200 °C. Mezitím uvaříme quinou ve vývaru – vaříme ...

Rajčatovo-paprikový dip

Rajčatovo-paprikový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks papriky (kapie), 2 stroužky česneku, 1 ks limety, 7 g soli, 7 g pepře, 100 g cherry rajčátek, 100 g majonézy, 1/2 lžičky pažitky, 1/2 lžičky petrželové natě, 1/2 lžičky majoránky, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce olivového oleje

Papriku i rajčátka nakrájíme na kousky, smícháme s jogurtem, majonézou a utřeným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme olej i šťávu z limetky a přidáme bylinky podle chuti.

Rajčatový salát s grilovaným lilkem

Rajčatový salát s grilovaným lilkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks lilku, 2 ks kuřecích prs, 1 ks červené cibule, 1 ks granátového jablka, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře, 500 g rajčat, 50 g sezamu, 40 ml vody, 3 lžíce olivového oleje, 2-3 lžíce aceta balsamica, 1 lžíce římského kmínu, 2 hrsti petrželové natě

Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme z obou stran a necháme vypotit. Poté ho posypeme římským kmínem a necháme ho vypotit. Cibuli nakrájíme na proužky a osmažíme na troše oleje – krátce, musí zůstat křupavá. Cibuli vyjmeme a na pánvi zprudka op...

Marinovaný kuřecí špíz

Marinovaný kuřecí špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks limety, 3 stroužky česneku, 4 ks kuřecích prs, 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžičky rybí omáčky, 7 g soli, 7 g pepře, 3 lžíce olivového oleje

Smícháme kůru ze dvou limetek, šťávu ze dvou limetek, utřený česnek, sůl, pepř a dvě lžíce oleje. Přidáme třtinový cukr a rybí omáčku a mícháme až se cukr rozpustí. Do této marinády přes noc naložíme kuřecí prsa nakrájená na kostičky. Poté kuř...

Nanuky z řeckého jogurtu

Nanuky z řeckého jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g řeckého jogurtu, 2 lžíce včelího medu, 80 ml pomerančové šťávy

Vše pořádně promícháme a dáme do nanukových forem. Necháme v mrazničce minimálně na dvě hodiny a podáváme.

stránka: