Bůček plněný kysaným zelím
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Bůček omyjeme, osolíme a opepříme ze všech stran. Do kůže uděláme několik zářezů – osolíme maso i v nich.
Slaninu nasekáme na kostičky, zelí necháme okapat a pak ho překrájíme. Obojí smícháme se lžickou anýzu, dvěmi utřenými stroužky česneku a lžičkou kmínu.
V bůčku vyřízneme kapsu, kterou naplníme ochuceným zelím. Špejlí uzavřeme a dáme na plech kůží nahoru. Posypeme zbývajícím kmínem a anýzem a podlijeme trochou vody.
Do pekáčku přidáme cibulky a celé oloupané stroužky česneku.
Pečeme na 2,5 hodiny 200 °C.
23. 02. 2016
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 23. 02. 2016, 19:42

katka16031 24. 02. 2016, 10:26

Přidané ingredience: bůček
Marcianto 04. 04. 2016, 18:16

heladon 07. 06. 2017, 07:57

hanka 03. 05. 2019, 14:38

majka 14. 06. 2019, 10:56

dušanka 18. 09. 2019, 09:40