Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kyselé zelí

Kyselé zelí

Přidat na Pinterest
Produkt vyráběný z hlávkového zelí. To se nejprve nakrájí, poté se nachává zkvasit, kyselou chuť získává díky kyselině mléčné, které vzniká při procesu kvašení. Kyselé zelí je skladováno v keramických nádobách přikrytých těsným poklopem, aby nedocházelo ke kontaktu se vzduchem. Zároveň se však musí nechat prostor pro únik vznikajících plynů. Výborně chutná s pečeným masem, vynikající je v kombinaci s listovým těstem.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pohankové placky s kysaným zelím

Pohankové placky s kysaným zelím

Pohankovou lámanku uvaříme podle návodu. Po vychlazení ji smícháme s vejcem, utřeným česnekem, najemno nase...

Vyprošťovací zelná polévka

Vyprošťovací zelná polévka

Na oleji opečeme mrkev, celer a cibuli nakrájené na kostičky a poté 10 minut dusíme (podlijeme troškou výva...

Bůček plněný kysaným zelím

Bůček plněný kysaným zelím

Bůček omyjeme, osolíme a opepříme ze všech stran. Do kůže uděláme několik zářezů – osolíme maso i v nich. ...

Strapačky s kysaným zelí a uzeným

Strapačky s kysaným zelí a uzeným

Brambory nastrouháme najemno, smícháme je s moukou, vejci, solí a pepřem. Toto těsto protlačíme přes struha...

Segedínský guláš podle sonizny

Segedínský guláš podle sonizny

Cibuli a česnek nakrájíme na jemno, maso na kostky. Cibuli a česnek osmažíme na sádle dozlatova, přidáme m...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kyselé zelí Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Kyselé zelí je obrovskou zásobárnou vitaminu C. Pomáhá aktivovat střeva a tím vylučovat toxické látky z těla. Prý dokonce bojuje proti rakovině. Bohužel všechny tyto vlastnosti ztrácí vařením, takže je lepší, když je kysané zelí konzumováno syrové.

Dominika 03. 05. 2011, 15:49

Facebook komentáře