Kyselé zelí

Produkt vyráběný z hlávkového zelí. To se nejprve nakrájí, poté se nachává zkvasit, kyselou chuť získává díky kyselině mléčné, které vzniká při procesu kvašení. Kyselé zelí je skladováno v keramických nádobách přikrytých těsným poklopem, aby nedocházelo ke kontaktu se vzduchem. Zároveň se však musí nechat prostor pro únik vznikajících plynů. Výborně chutná s pečeným masem, vynikající je v kombinaci s listovým těstem.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Kyselé zelí je obrovskou zásobárnou vitaminu C. Pomáhá aktivovat střeva a tím vylučovat toxické látky z těla. Prý dokonce bojuje proti rakovině. Bohužel všechny tyto vlastnosti ztrácí vařením, takže je lepší, když je kysané zelí konzumováno syrové.

Dominika 03. 05. 2011, 17:49