Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1884 kalorií
45.0g cukrů
90.0g tuků
11.0g bílkovin


Příprava

Brambory nakrájíme na půlky, osolíme a opepříme. Spolu s rozpůlenými cibulkami a slaninou je zabalíme osolené a opepřené do alobalu a dáme na gril.
Nyní si připravíme BBQ omáčku: Najemno nasekanou bílou cibuli osmažíme na troše olivového oleje, zalijeme ciderem a necháme zredukovat. Poté přidáme plechovku rajčat, utřený česnek, třtinový cukr, vinný ocet a worcester. Osolíme, opepříme a provaříme.
Jednu třetinu omáčky dáme stranou, smícháme ji s dijonskou hořčicí a žebra v ní necháme marinovat 30 minut. Poté grilujeme za občasného potírání směsi z oleje a grilovacího koření.
Žebra podáváme s pečenými brambůrkami a BBQ omáčkou.

Tip k receptu

Brambory i cibule použijeme menších velikostí.

přidejte na:
sonizna

19. 02. 2016

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vynikajuca pochutka z rebier

majka 19. 02. 2016, 19:16

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vynikajícíoběd
Přidané ingredience: heladon

heladon 28. 11. 2017, 09:46

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutné jedlo

dušanka 20. 06. 2019, 10:15

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
rebierka perfektne dobré

palino 05. 09. 2019, 18:56

Přidat komentář