Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory nakrájíme na půlky, osolíme a opepříme. Spolu s rozpůlenými cibulkami a slaninou je zabalíme osolené a opepřené do alobalu a dáme na gril.
Nyní si připravíme BBQ omáčku: Najemno nasekanou bílou cibuli osmažíme na troše olivového oleje, zalijeme ciderem a necháme zredukovat. Poté přidáme plechovku rajčat, utřený česnek, třtinový cukr, vinný ocet a worcester. Osolíme, opepříme a provaříme.
Jednu třetinu omáčky dáme stranou, smícháme ji s dijonskou hořčicí a žebra v ní necháme marinovat 30 minut. Poté grilujeme za občasného potírání směsi z oleje a grilovacího koření.
Žebra podáváme s pečenými brambůrkami a BBQ omáčkou.
Tip k receptu
Brambory i cibule použijeme menších velikostí.
sonizna19. 02. 2016
Ingredience
- 8 ks brambor
- 1 ks cibule
- 4 ks červené cibule
- 800 g vepřových žeber
- 70 g anglické slaniny
- 7 g soli
- 7 g pepře
- 50 g másla
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce grilovacího koření
- 3 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce vinného octu
- 2-3 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 konzerva sterilovaných rajčat
- 2-3 stroužky česneku
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
majka 19. 02. 2016, 19:16

dušanka 20. 06. 2019, 10:15

palino 05. 09. 2019, 18:56

katka16031 30. 10. 2019, 21:06