Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
1848
kalorií
45.0g
cukrů
90.0g
tuků
9.0g
bílkovin
Příprava
Brambory nakrájíme na půlky, osolíme a opepříme. Spolu s rozpůlenými cibulkami a slaninou je zabalíme osolené a opepřené do alobalu a dáme na gril.
Nyní si připravíme BBQ omáčku: Najemno nasekanou bílou cibuli osmažíme na troše olivového oleje, zalijeme ciderem a necháme zredukovat. Poté přidáme plechovku rajčat, utřený česnek, třtinový cukr, vinný ocet a worcester. Osolíme, opepříme a provaříme. Jednu třetinu omáčky dáme stranou, smícháme ji s dijonskou hořčicí a žebra v ní necháme marinovat 30 minut.
Poté grilujeme za občasného potírání směsí z oleje a grilovacího koření. Žebra podáváme s pečenými brambůrkami a BBQ omáčkou.
Tip k receptu
Brambory i cibule použijeme menších velikostí.
sonizna19. 02. 2016
Ingredience
- 8 ks brambor
- 1 ks cibule
- 4 ks červené cibule
- 800 g vepřových žeber
- 70 g anglické slaniny
- 7 g soli
- 7 g pepře
- 50 g másla
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce grilovacího koření
- 3 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce vinného octu
- 2-3 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 konzerva sterilovaných rajčat
- 2-3 stroužky česneku
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.