Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 20min
Nutriční hodnoty
1884 kalorií 45.0g cukrů 90.0g tuků 11.0g bílkovin

Příprava

Brambory nakrájíme na půlky, osolíme a opepříme. Spolu s rozpůlenými cibulkami a slaninou je zabalíme osolené a opepřené do alobalu a dáme na gril.
Nyní si připravíme BBQ omáčku: Najemno nasekanou bílou cibuli osmažíme na troše olivového oleje, zalijeme ciderem a necháme zredukovat. Poté přidáme plechovku rajčat, utřený česnek, třtinový cukr, vinný ocet a worcester. Osolíme, opepříme a provaříme.
Jednu třetinu omáčky dáme stranou, smícháme ji s dijonskou hořčicí a žebra v ní necháme marinovat 30 minut. Poté grilujeme za občasného potírání směsi z oleje a grilovacího koření.
Žebra podáváme s pečenými brambůrkami a BBQ omáčkou.

Bulb Tip k receptu

Brambory i cibule použijeme menších velikostí.


Přidat na Pinterest
sonizna

19. 02. 2016, Recept navštíven: 1021x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuca pochutka z rebier

19. 02. 2016, 19:16

Přidat komentář

Facebook komentáře