Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Grilovací koření

Grilovací koření

Použití v kuchyni

Tato kořenící směs je v kuchyni velmi oblíbená. Dotvoří nám totiž celkovou chuť připravovaného pokrmu a její využití je široké. Rozlišujeme ostré grilovací koření – ve směsi je obsažen kardamon, hřebíček, skořice, muškátový květ, kmín, muškátový oříšek, pepř a hlavně pak pálivá červená paprika, česnek a jemné grilovací koření – neobsahuje téměř žádný pepř a parika je nahrazena sladkou. Jeho barva se pohybuje od světle hnědé až po červenou, záleží, od jakého výrobce si směs zakoupíme. Použití se meze nekladou, přidáváme ho k pečenému masu, do mletého masa, do marinád na grilované maso.

Rady

Smíchejte trochu grilovacího koření i s jinou směsí – koření na ryby, kari, a vytvořte si tak jedinečnou netradiční chuť připravovaného jídla. Pozor však na slanost grilovacího koření. U některých prodejců si můžeme koupit i směsi bez přidané soli.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnová kaše s uzeným masem

Cizrnu den předem namočíme. Druhý den scedíme, nalijeme čistou vodu a vaříme asi 1 - 1,5 hodiny do měkka. V...

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Maso nakrájíme na kostky a napícháme na jehlu. Smícháme sójovou omáčku, chilli omáčku, nasekanou chilli p...

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Maso nakrájíme na větší plátky a vetřeme do něj ostatní ingredience. Uzavřeme do sklenice a necháme 5 dní ...

Sendvič s trhaným kuřecím masem

Sendvič s trhaným kuřecím masem

Kuřecí stehna zbavíme kůže a potřeme je směsí z oleje a grilovacího koření. Po třiceti minutách marinován...

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Brambory nakrájíme na půlky, osolíme a opepříme. Spolu s rozpůlenými cibulkami a slaninou je zabalíme osole...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Grilovací koření Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře