Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Sterilovaná rajčata

Sterilovaná rajčata

Přidat na Pinterest

Jedná se o zcela dozrálé, zavařené plody lilkovité rostliny, která se pro tyto účely pěstuje ve slunných oblastech Španělska a Itálie. Protože se ihned po sklizni zpracovávají, zachovávají si velké množstvívi vitaminu C, dále vitaminy A a E, vitaminy skupiny B, hořčík, draslík, fosfor a stopové prvky - kobalt, nikl, zinek. Rajčata posilují imunitu, působí proti volným radikálům a preventivně proti rakovině. Nezralá, zelená místa však obsahují jed solanin (stejně jako u brambor), který způsobuje bolesti hlavy či nevolnost. Sterilovaná rajčata koupíte v obchodech celá nebo krájená, v konzervě i ve skle. Využijete je při přípravě pokrmů z italské a španělské kuchyně, do omáček k těstovinám, do polévek, zapékaných jídel, slaných koláčů, na pizzu apod. V zimním období jim dejte klidně přednost před čerstvými, neboť paradoxně obsahují více vitaminů než mnohá syrová, nabízená v supermarketu.

 

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Brambory nakrájíme na půlky, osolíme a opepříme. Spolu s rozpůlenými cibulkami a slaninou je zabalíme osole...

Vepřové kotlety s rajčatovo-fenyklovou omáčkou

Vepřové kotlety s rajčatovo-fenyklovou omáčkou

Fenykl nakrájíme na tenké plátky, cibule na osminky a obojí opečeme na olivovém oleji. Přidáme 6 stroužků č...

Kuřecí scaloppine

Kuřecí scaloppine

Kuřecí řízky seřízneme tak, aby byly všude stejně tlusté, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Osmaž...

Lasagne ratatouille

Lasagne ratatouille

Cuketu a lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme hodinu potit. Poté je osušíme a opečeme na pánvi nas...

Rajčatové špagety

Rajčatové špagety

Špagety i čočku uvaříme podle návodu. Všechnu zeleninu oloupeme, očistíme a nakrájíme na větší kostky. Po...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Sterilovaná rajčata Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře