Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Bezlepková - stránka 2

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sýru gruyère, 400 g sýru ementál, 200 ml bílého vína, 100 ml třešňovice, 1 stroužek česneku, 4 ks bagety, 1 špetka muškátového ořechu, 2 lžičky solamylu, 1/2 lžičky bílého pepře

Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C. Oba sýry nastrouháme. Pálenku smícháme se solamylem. Kotlík na fondue vytřeme oloupaným stroužkem česneku a nalijeme do něj víno. Přidáme sýry, ...

Malinová marmeláda s vanilkou

Malinová marmeláda s vanilkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg malin, 500 g třtinového cukru, 1 ks vanilky, 1 ks citrónu

Maliny dáme do hrnce a vaříme je. Šťouchadlem je rozšťoucháme. Vaříme asi tak dvě minuty. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vyškrábneme semínka a i s luskem je přidáme k malinám. Poté přidáme cukr i šťávu z citrónu a pět minut vaříme. Posbí...

Nealko pomerančový koktejl se sektem

Nealko pomerančový koktejl se sektem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l pomerančového džusu, 8 ks mochyně, 1 ks pomeranče

Smícháme sekt a džus a rozdělíme ho do sklenic. Do sklenic vhodíme pomeranč, který jsme nakrájeli na půlkolečka. Okraj sklenice ozdobíme mochyní a podáváme.

Grilovaný ananas s medem

Grilovaný ananas s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks ananasu, 50 g másla, 2 lžíce včelího medu, 5 lžíc třtinového cukru, 1 lžička skořice

Ananas nakrájíme na kolečka silná tak 1,5 cm (vykrojíme tvrdý střed). Máslo rozpustíme v pánvi a přidáme med. Pořádně promícháme a touto směsí potřeme ananas, posypeme třtinovým cukrem a skořicí a grilujeme z obou stran.

Triffle s třešňovým džemem

Triffle s třešňovým džemem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g sušenky Spekulatius, 150 g zakysané smetany, 8 list máty peprné, 1 lžíce cukru moučka, 1/2 lžičky skořice, 1 balení vanilkového cukru

Sušenky nadrtíme – buď v hmoždíři a pokud ho nemáme, dáme sušenky do sáčku a nadrtíme je paličkou na maso nebo válečkem na těsto. Rozdělíme je do čtyř sklenic. Další vrstvou do sklenic bude třešňový džem. Zakysanou smetanu smícháme s krémovým s...

Cuketové rolky se šunkou, rukolou a sýrem

Cuketové rolky se šunkou, rukolou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks cukety, 150 g goudy, 200 g rukoly, 12 plátků šunky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce rozmarýnu

Cuketu pomocí škrabky nakrájíme na tenké dlouhé proužky. Kolečka šunky si rozložíme vedle sebe a doprostřed každé dáme špalíček sýra. Posypeme rukolou a zarolujeme. Dokola každé šunky zarolujeme cukety a dáme do pekáčku. Osolíme, opepříme a po...

Naložená křupavá zelenina

Naložená křupavá zelenina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks ředkviček, 1/2 ks kedlubnu, 150 g mrkve, 1 ks brokolice, 2 ks bobkového listu, 4 lžíce petrželové natě, 10 ks barevného pepře, 2 lžičky soli, 2 lžíce cukru krupice, 100 ml vinného octu

Zeleninu nakrájíme na námi zvolenou velikost a připravíme ji v páře – musí však zůstat křupavá. Olej svaříme s cukrem a 100 ml vody. Do uzavíratelné sklenice vrstvíme zeleninu, bobkové listy, pepř a petrželku. Nakonec zalijeme připraveným lákem...

Španělské gazpacho

Španělské gazpacho

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rajčat, 2 ks papriky (kapie), 1/2 ks okurky, 1-2 stroužky česneku, 1/2 ks šalotky, 2-3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce vinného octu, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce estragonu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Rajčata oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme oloupanou okurku nakrájenou na kousky a stroužek česneku. Papriky zbavíme semen, nakrájíme a spolu s olivovým olejem a vinným octem je přidáme do mixéru. Rozmixujeme dohladka, p...

Pepřový dip

Pepřový dip

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml bílého jogurtu, 100 g zakysané smetany, 1/2 lžičky soli, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička barevného pepře, 1 lžička mleté papriky

V misce smícháme jogurt, smetanu, sůl, citronovou šťávu a čerstvě mletý pepř. Posypeme paprikou a dáme do lednice vychladit.

Hovězí pupek s hranolky

Hovězí pupek s hranolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího pupku, 1 l červeného vína, 50 g másla, 10 dcl olivového oleje, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce aceta balsamica, 1 lžíce vinného octu, 3 lžíce rostlinného oleje, 4 lžíce parmezánu, 4 stroužky česneku, 1 ks bobkového listu, 4 ks žampionů, 5 ks brambor, 2 ks rajčat, 1 hlávka ledového salátu, 1 balení dresinku SPAK, 1 lžička soli

Smícháme olivový olej, nasekaný rozmarýn, utřený česnek a bobkový list, balsamico a víno. Do tohoto naložíme maso a žampiony, ideálně přes noc. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vaříme je 10 minut v osolené vodě s octem, poté prudce zch...

Grilované kotlety s omáčkou z lesních plodů

Grilované kotlety s omáčkou z lesních plodů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 4 stroužky česneku, 2 ks jarní cibulky, 1 ks chilli papričky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce včelího medu, 1 lžíce zázvoru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce koriandru, 2 lžíce petrželové natě, 200 g lesního ovoce

Vepřové kotlety osolíme, opepříme a grilujeme 8 minut z každé strany. Na másle osmažíme nadrobno nasekanou jarní cibulku a utřený česnek. Přidáme lesní ovoce, med i zázvor. Nakonec přidáme i rajčatový protlak, nasekanou chilli papričku a bylinky...

Džem s černých třešní s amaretem

Džem s černých třešní s amaretem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg třešní, 500 g třtinového cukru, 40 ml amareta, 1 ks citrónu, 10 g pektinu

Třešně vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Smícháme je s cukrem a necháme aspoň 4 hodiny odležet (klidně přes noc), aby pustily šťávu. Poté přidáme amareto, citrónovou šťávu a pektin a vaříme asi 25 minut. Směsí naplníme asi 4 sklenice, které je...

Plněná rajčata na pekáčku

Plněná rajčata na pekáčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks rajčat, 4 ks jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 1-2 ks vejce, 100 g rýže natural (celozrnná), 100 g anglické slaniny, 80 g eidamu, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě, 2 lžíce pažitky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Rajčatům odřízneme vršky a vydlabeme je. Na pánvi osmažíme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, po chvíli přidáme utřený česnek a nasekanou jarní cibulku. Osmahneme dozlatova. Olivový olej promícháme s uvařenou rýží a strouhaným eidamem. ...

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 100 g mořské soli, 1 lžička lněného semínka, 1 lžíce rozmarýnu, 1 lžička šalvěje, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžíce chilli koření, 1 lžíce hořčičného semínka, 2 lžíce koriandru, 1 lžíce barevného pepře

Maso nakrájíme na větší plátky a vetřeme do něj ostatní ingredience. Uzavřeme do sklenice a necháme 5 dní v lednici. Před tepelnou úpravou omyjeme a osušíme. Toto maso je vhodné ke grilování či uzení.

Polévka z melounu a manga

Polévka z melounu a manga

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks žlutého melounu, 1 ks manga, 1/2 ks banánu, 1 lžíce včelího medu, 1-2 lžíce citronové šťávy

Meloun oloupeme a nakrájíme na kostky. Dáme do mixéru s oloupaným a nakrájeným banánem, medem a citronovou šťávou. Zralé mango oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme do mixéru. Rozmixujeme dohladka.

Králík na česneku s olivami

Králík na česneku s olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks divokého králíku, 1 ks cibule, 1 ks řapíkatého celeru, 3 ks bobkového listu, 2 ks rajčat, 3 lžíce olivového oleje, 500 ml bílého vína, 1 troška rozmarýnu, 2 hrsti oliv, 1 lžička soli, 7 g pepře

Králíka naporcujeme. Cibuli nakrájíme najemno, celer nadrobno a rozmarýn nasekáme. Na oleji opečeme ze všech stran králičí maso a pak je vyjmeme. Do tuku dáme cibuli a celer a osmahneme. Přidáme rozmarýn, sůl a pepř. Po chvilce restování do ...

Krůtí roláda s brusinkami a ořechovým pestem

Krůtí roláda s brusinkami a ořechovým pestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g krůtích prs, 110 ml olivového oleje, 70 g parmezánu, 1,5 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře, 1 hrst brusinek, 1 svazek bazalky, 1 hrst vlašských ořechů, 1/2 hrnku kešu ořechů

Připravíme si pesto – ořechy nasekáme nahrubo, dáme do mixéru, přidáme bazalkové listy, sůl a 100 ml olivového oleje. Vše rozmixujeme. Poté přidáme strouhaný parmezán. Krůtí prsa nakrájíme na plát, osolíme a opepříme. Dvě třetiny masa potřeme př...

Lečo s fazolemi a klobáskami

Lečo s fazolemi a klobáskami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks rajčat, 8 ks paprik (kapie), 1 ks cibule, 1 konzerva fazolí v tomatě , 2 ks klobásy, 2 lžíce řepkového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička majoránky

Cibuli nakrájíme najemno, klobásu, rajčata a papriku na kolečka. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme klobásku a po chvíli i rajčata s paprikou. Dusíme 10 minut. Poté přidáme klobásy, majoránku, sůl a pepř a už jen prohřejeme.

Grilovaný banana split

Grilovaný banana split

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks banánu, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička skořicového cukru, 4 lžíce zmrzliny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce máty peprné

Banán podélně rozkrojíme i se slupkou. Pečeme ho na grilu nejprve minutu slupkou dolů, poté otočíme, a grilujeme další minutu. Podáváme posypané skořicovým cukrem, s kopečkem zmrzliny a ušlehanou smetanou. Ozdobíme mátou nebo meduňkou.

Pstruh s pečenými bramborami a slaninou

Pstruh s pečenými bramborami a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 2 ks pstruhu, 4 stroužky česneku, 1 ks citrónu, 40 g uzeného špeku, 100 g goudy, 100 g anglické slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce libečku, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce rozmarýnu

Brambory vaříme 15 minut vcelku ve slupce do poloměkka. Mezitím si nakrájíme uzenou slaninu a nastrouháme goudu. Obojí smícháme. Brambory nakrojíme do kříže a uděláme v nich tak malý důlek, který osolíme, opepříme a naplníme sýrovou směsí. Peče...

Flank steak kávový s rajčatovou salsou

Flank steak kávový s rajčatovou salsou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks telecího steaku, 4 ks rajčat, 1 ks červené cibule, 1 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 1 ks piri piri papričky, 1 ks limety, 7 g soli, 7 g pepře, 3 lžíce koriandru, 1 lžíce olivového oleje

Flank steak osolíme, opepříme a okořeníme kávovým kořením. Grilujeme 5 minut z každé strany. Před krájením necháme ještě 15 minut odležet – je dobré steak zabalit do alobalu a nechat na okraji grilu. Rajčata, cibuli, šalotku, česnek, koriandr a p...

Kapr na bylinkách z grilu

Kapr na bylinkách z grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks kapra, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce olivového oleje, 7 g šalvěje, 7 g majoránky, 7 g tymiánu (Mateřídouška obecná)

Olivový olej smícháme s nasekanými bylinkami. Kapra s kůží zbaveného šupin naložíme do tohoto nálevu na 30 minut při pokojové teplotě. Poté grilujeme na hliníkovém tácku 7 minut na straně s kůží, osolíme, opepříme a poté otočíme a ještě 4 minu...

Rajčata ve vlastní šťávě

Rajčata ve vlastní šťávě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg rajčat, 6 lžic koření na bylinkové máslo, 6-8 lžíc cukru krystal

Rajčata oloupeme – během loupání si všímáme, která rajčata jsou měkká a která pevnější. Ta pevnější dáme stranou, měkká rajčata rozdrtíme vidličkou a přidáme mezi ně nasekané bylinky. Do sklenice naskládáme celá i rozmačkaná rajčata tak, abychom...

Bůček plněný kysaným zelím

Bůček plněný kysaným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg bůčku, 500 g kyselého zelí, 150 g slaniny, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky anýzu, 1-2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 6 stroužků česneku

Bůček omyjeme, osolíme a opepříme ze všech stran. Do kůže uděláme několik zářezů – osolíme maso i v nich. Slaninu nasekáme na kostičky, zelí necháme okapat a pak ho překrájíme. Obojí smícháme se lžickou anýzu, dvěmi utřenými stroužky česneku a l...

Čerstvý sýr s lesními jahodami

Čerstvý sýr s lesními jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 l plnotučného mléka, 100 g řeckého jogurtu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 0,1 l jahodového sirupu, 300 g lesního ovoce, 4 lžíce vinného octu

Mléko smícháme s jogurtem a zahřejeme na 85 °C. Až se začne srážet odstavíme a udržujeme v teple (ve vodní lázni, v mírně vyhřáté troubě, zabalené do deky). Po 45 minutách přecedíme přes jemné síto a získáme tak čerstvý sýr. Smetanu ušleháme v...

stránka: