Bramborová krémová polévka s houbami
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
724
kalorií
10.0g
cukrů
4.0g
tuků
20.0g
bílkovin
Příprava
Brambory, mrkev, celer a petržel oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a zalijeme vodou tak, aby její hladina byla 1 cm nad zeleninou. Vaříme doměkka. Poté vlijeme mléko a vše rozmixujeme.
Olej smícháme s petrželkou a rozmixujeme.
Houby opražíme nasucho v pánvi.
Polévku rozdělíme do čtyř talířů, doprostřed dáme houby a dokola pokapeme petrželkovým olejem. Podáváme.
02. 03. 2016
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.