Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kořenová petržel

Kořenová petržel

Přidat na Pinterest

Kořenová petržel pochází ze Středomoří. Jedná se o zeleninu výrazné chuti a aroma, podobná celeru a zaměňována s pastiňákem, který je sladší. Petržel obsahuje mnoho vitaminu C, provitamin A, hořčík, vápník, fosfor, vitaminy skupiny B, silice a flavonoidy. Konzumace této plodiny vám může pomoci na vysoký krevní tlak, špatný oběh, srdeční choroby, na nemoci jater či ledvin a podpořit krvetvorbu. Koupíte ji čerstvou i sušenou nebo se hodně vyskytuje v mražených a sterilovaných zeleninových směsích. V kuchyni ji využijete především při přípravě polévek, omáček nebo do základu pod maso, do zeleninových nákypů, karbanátek či placiček a jiných pokrmů.

 

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
 Polévka s vločkami a zeleninou

Polévka s vločkami a zeleninou

Ovesné vločky nasucho opražíme v hrnci, pak přidáme máslo, necháme rozpustit a zalijeme vodou. Osolíme, ope...

Vepřové srdce v paprikovo-smetanové omáčce

Vepřové srdce v paprikovo-smetanové omáčce

Vepřové srdce uvaříme spolu se zeleninou a kořením do měkka (nejlépe v papiňáku - zkrátíme tak dobu vaření)...

Bramborová krémová polévka s houbami

Bramborová krémová polévka s houbami

Brambory, mrkev, celer a petržel oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a z...

Králičí vývar s quinoou

Králičí vývar s quinoou

Skelet z králíka pečeme 10-15 minut na 200 °C. Jednu cibuli oloupeme – necháme ji ale vcelku a necháme na ...

Zeleninový nákyp s řepným salátem

Zeleninový nákyp s řepným salátem

Kapustu a červenou řepu nakrájíme na proužky a povaříme 10 minut. Mrkev, petržel a celer nastrouháme nahr...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kořenová petržel Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře