Celer

Zelenina, zpracovávají se listy i podzemní části, tzv. bulvy. Vhodný k přípravě nejrůznějších jídel, je typický svým nezaměnitelným aroma, které mu dodává obsah různých éterických olejů. Pro organismus jsou tyto látky přínosem ve střevech, ledvinách a to proto, že působí jako ochrana před bakteriemi. Celer je vlastně přírodní dezinfekce a posiluje lidskou imunitu. Listy působí močopudně, napomáhají tak při vylučování škodlivých látek z těla a obsah vitaminu C, který je dokonce vyšší než u citrónu, jen potvrzuje, že celeru by se měl v našich kuchyních udělat větší prostor pro využití. Můžeme jej totiž uplatnit i jako koření, jedinečnou chuť po přidání celeru dostanou omáčky, polévky, samotnou bulvu lze jíst i syrovou.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář