Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Celer

Celer

Přidat na Pinterest
Zelenina, zpracovávají se listy i podzemní části, tzv. bulvy. Vhodný k přípravě nejrůznějších jídel, je typický svým nezaměnitelným aroma, které mu dodává obsah různých éterických olejů. Pro organismus jsou tyto látky přínosem ve střevech, ledvinách a to proto, že působí jako ochrana před bakteriemi. Celer je vlastně přírodní dezinfekce a posiluje lidskou imunitu. Listy působí močopudně, napomáhají tak při vylučování škodlivých látek z těla a obsah vitaminu C, který je dokonce vyšší než u citrónu, jen potvrzuje, že celeru by se měl v našich kuchyních udělat větší prostor pro využití. Můžeme jej totiž uplatnit i jako koření, jedinečnou chuť po přidání celeru dostanou omáčky, polévky, samotnou bulvu lze jíst i syrovou.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Celerové koule s baby karotkou

Celerové koule s baby karotkou

Sýr nastrouháme nahrubo. Celer také nastrouháme nahrubo a obojí smícháme. Přidáme vejce, 2 lžíce tymiánu, s...

Vyprošťovací zelná polévka

Vyprošťovací zelná polévka

Na oleji opečeme mrkev, celer a cibuli nakrájené na kostičky a poté 10 minut dusíme (podlijeme troškou výva...

Kreolská omáčka

Kreolská omáčka

Na olivovém oleji zpěníme najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme melasu a nastrouhaný celer. Zasypeme b...

Bramborová krémová polévka s houbami

Bramborová krémová polévka s houbami

Brambory, mrkev, celer a petržel oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a z...

Celerová mísa s mrkví a jablkem

Celerová mísa s mrkví a jablkem

Celer, mrkev a jablka nakrájíme na malé kostičky. Povaříme 20 minut doměkka. Poté vše rozmixujeme. Vmícháme...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Celer Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře