Celerové hranolky s rukolou

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

208 kalorií
0.0g cukrů
21.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Když vařím vývar, tak mi klasicky vždycky zbyde v lednici celer, který do vývaru celý nikdy nespotřebuju.

-> Přeživší celer oloupejte (okrájejte, oškrábejte) a nakrájejte na tenké hranolky (jako z Mekáče). Vyskládejte na pečící papír na plech a zakápněte olivovým olejem, posolte, popepřete. Vložte do předehřáté trouby (200 stupňů) a pečte dokud nebude celer na povrchu křupavý. Na závěr pečení většinou teplotu trošku zvednu, ale hlídám, aby se mi celer nespálil.

-> Hotové hranolky nechte odpočinout v sítku, připravte si rukolu, kterou umyjete, usušíte, naskládáte na talíř a zalijete olivovým olejem (resp já zalévám, protože olivový olej miluju), posypete dobrou solí a čerstvým pepřem.

-> Na rukolu si servírujete hranolky a pro dobrou chuť si můžete přidat trochu pálivé omáčky (Sriracha).

Pokud máte nějaké vylepšení, sem s ním :) Přece jen je to celer, takže čím lepší bude, tím líp.

Tip k receptu

Nastrouhejte si navrch pěknou porci parmezánu a rozhodně si to zamilujete :)

přidejte na:
Lucie

17. 03. 2019

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
jednoduché zelerové hranolky , chutné

18. 03. 2019, 19:30

Chybí obrázek
hranolky chutili vynikajúco

19. 03. 2019, 19:49

Chybí obrázek
dobrý recept

23. 03. 2019, 16:46

Chybí obrázek
chuťovo dobré hranolky

17. 04. 2019, 19:03

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.