Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Celerové hranolky s rukolou

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 30min
Nutriční hodnoty
208 kalorií 0.0g cukrů 21.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Když vařím vývar, tak mi klasicky vždycky zbyde v lednici celer, který do vývaru celý nikdy nespotřebuju.

-> Přeživší celer oloupejte (okrájejte, oškrábejte) a nakrájejte na tenké hranolky (jako z Mekáče). Vyskládejte na pečící papír na plech a zakápněte olivovým olejem, posolte, popepřete. Vložte do předehřáté trouby (200 stupňů) a pečte dokud nebude celer na povrchu křupavý. Na závěr pečení většinou teplotu trošku zvednu, ale hlídám, aby se mi celer nespálil.

-> Hotové hranolky nechte odpočinout v sítku, připravte si rukolu, kterou umyjete, usušíte, naskládáte na talíř a zalijete olivovým olejem (resp já zalévám, protože olivový olej miluju), posypete dobrou solí a čerstvým pepřem.

-> Na rukolu si servírujete hranolky a pro dobrou chuť si můžete přidat trochu pálivé omáčky (Sriracha).

Pokud máte nějaké vylepšení, sem s ním :) Přece jen je to celer, takže čím lepší bude, tím líp.

Bulb Tip k receptu

Nastrouhejte si navrch pěknou porci parmezánu a rozhodně si to zamilujete :)


Přidat na Pinterest
Lucie

17. 03. 2019, Recept navštíven: 482x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jednoduché zelerové hranolky , chutné

18. 03. 2019, 19:30

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
hranolky chutili vynikajúco

19. 03. 2019, 19:49

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

23. 03. 2019, 16:46

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo dobré hranolky

17. 04. 2019, 19:03

Přidat komentář

Facebook komentáře