Celerové hranolky s rukolou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Když vařím vývar, tak mi klasicky vždy zbyde v lednici celer, který do vývaru celý nikdy nespotřebuji.
Celer oloupejte (okrájejte, oškrábejte) a nakrájejte na tenké hranolky. Vyskládejte na pečící papír na plech a zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete. Vložte do předehřáté trouby (200 stupňů) a pečte dokud nebude celer na povrchu křupavý. Na závěr pečení většinou teplotu trošku zvednu, ale hlídám, aby se mi celer nespálil.
Hotové hranolky nechte odpočinout v sítku. Připravte si rukolu, kterou umyjte, osušte, naskládejte na talíř a zalijte olivovým olejem, posypte dobrou solí a čerstvým pepřem.
Na rukolu servírujete hranolky a pro dobrou chuť si můžete přidat trochu pálivé omáčky (Sriracha).
Tip k receptu
Nastrouhejte si navrch pěknou porci parmezánu a rozhodně si to zamilujete :)
Lucie17. 03. 2019