Celerové hranolky s rukolou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Když vařím vývar, tak mi klasicky vždycky zbyde v lednici celer, který do vývaru celý nikdy nespotřebuju.
-> Přeživší celer oloupejte (okrájejte, oškrábejte) a nakrájejte na tenké hranolky (jako z Mekáče). Vyskládejte na pečící papír na plech a zakápněte olivovým olejem, posolte, popepřete. Vložte do předehřáté trouby (200 stupňů) a pečte dokud nebude celer na povrchu křupavý. Na závěr pečení většinou teplotu trošku zvednu, ale hlídám, aby se mi celer nespálil.
-> Hotové hranolky nechte odpočinout v sítku, připravte si rukolu, kterou umyjete, usušíte, naskládáte na talíř a zalijete olivovým olejem (resp já zalévám, protože olivový olej miluju), posypete dobrou solí a čerstvým pepřem.
-> Na rukolu si servírujete hranolky a pro dobrou chuť si můžete přidat trochu pálivé omáčky (Sriracha).
Pokud máte nějaké vylepšení, sem s ním :) Přece jen je to celer, takže čím lepší bude, tím líp.
Tip k receptu
Nastrouhejte si navrch pěknou porci parmezánu a rozhodně si to zamilujete :)
Lucie17. 03. 2019