Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rukola

Rukola

Přidat na Pinterest
Zelenina, původem z Itálie, dnes se pěstuje po celém světě. Vzhledově připomíná listy pampelišky, často je zaměňována s roketou, což je velice podobná rostlina tvarem i chutí. U nás je v obchodech sehnání, dováží se ze zahraničí. Chuť je výrazná, mírně pikantní. Využijeme ji při přípravě salátů, jako oblohu k masitým pokrmům, výborně chutná ve spojení s rajčetem a kvalitním sýrem nebo jogurtovým dresingem. Můžeme ji však také tepelně upravovat – restovat a podávat např. s osmahnutými bramborami. Látky obsažené v rukole působí močopudně. Listy můžeme využít i netradičně a přidat je do zeleninového rizota, kde bude svou chutí dominovat a ozvláštní tak tento pokrm.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Cuketové rolky se šunkou, rukolou a sýrem

Cuketové rolky se šunkou, rukolou a sýrem

Cuketu pomocí škrabky nakrájíme na tenké dlouhé proužky. Kolečka šunky si rozložíme vedle sebe a doprostř...

Panini s pestem a parmskou šunkou

Panini s pestem a parmskou šunkou

Nejprve si připravíme rukolové pesto: rukolu rozmixujeme s olivovým olejem a utřeným česnekem a slunečnicí....

Trošku sladký salát

Trošku sladký salát

Saláty natrháme na kousky, ovoce pokrájíme, balkánský sýr nakrájíme na kostičky. Vše promícháme, podáváme...

Tortilly plněné hummusem a mrkvemi

Tortilly plněné hummusem a mrkvemi

Hummus rozdělíme a namažeme na čtyři tortilly. Mrkev nastrouháme a také rozdělíme mezi tortilly. Přidám...

Pizza prosciutto e rukola

Pizza prosciutto e rukola

Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme je se lžící olivového oleje. Těsto rozprostřeme a pomažeme ho raj...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Rukola Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře