Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Koprová omáčka s netradičním Free style

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
2676 kalorií 1.0g cukrů 38.0g tuků 25.0g bílkovin

Příprava

Hovězí maso umyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek a svazeček petrželové natě. Vaříme, dokud není hovězí maso měkké. Maso vyjmeme a odložíme na teplé místo, z vývaru odlijeme půl litru, který použijeme k přípravě koprové omáčky. Zbytek vývaru a zeleninu můžeme použít k přípravě polévky. Hovězí maso s vývarem si můžeme připravit i den předem.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou zásmažku, kterou zalijeme mlékem a metličkou dobře promícháme, aby se nevytvořily hrudky. Přilijeme hovězí vývar, přimícháme a vaříme asi 20 minut. Přilijeme smetanu, dochutíme cukrem, solí, a citrónovou šťávou. Kopr umyjeme, najemno nasekáme, přidáme do omáčky a už jen krátce povaříme. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky a dáme prohřát do omáčky.

Jídlo podáváme s pyramidkou protlačených brambor s čerstvým koprem, prokládaných free style kolečky s RACIO free style s příchutí kopru a smetany.

Bulb Tip k receptu

Jednoduchá koprová omáčka v odlehčeném pojetí. Maso si můžete připravit předem a omáčku pak máte hotovou raz dva.


Přidat na Pinterest
Anna

28. 03. 2019, Recept navštíven: 71x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

29. 03. 2019, 18:53

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná koprová omáčka

04. 04. 2019, 18:33

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá omáčka

09. 04. 2019, 19:06

Přidat komentář

Facebook komentáře