Koprová omáčka s netradičním Free style
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Hovězí maso umyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek a svazeček petrželové natě. Vaříme, dokud není hovězí maso měkké. Maso vyjmeme a odložíme na teplé místo, z vývaru odlijeme půl litru, který použijeme k přípravě koprové omáčky. Zbytek vývaru a zeleninu můžeme použít k přípravě polévky. Hovězí maso s vývarem si můžeme připravit i den předem.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou zásmažku, kterou zalijeme mlékem a metličkou dobře promícháme, aby se nevytvořily hrudky. Přilijeme hovězí vývar, přimícháme a vaříme asi 20 minut. Přilijeme smetanu, dochutíme cukrem, solí, a citrónovou šťávou. Kopr umyjeme, najemno nasekáme, přidáme do omáčky a už jen krátce povaříme. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky a dáme prohřát do omáčky.
Jídlo podáváme s pyramidkou protlačených brambor s čerstvým koprem, prokládaných free style kolečky s RACIO free style s příchutí kopru a smetany.
Tip k receptu
Jednoduchá koprová omáčka v odlehčeném pojetí. Maso si můžete připravit předem a omáčku pak máte hotovou raz dva.
28. 03. 2019
Ingredience
- 3 ks mrkev
- 2 ks petrželová nať
- 1/4 ks celer
- 1 ks cibule
- 1 ks petrželová nať
- 2 ks bobkový list
- 500 g hovězí maso
- 900 g brambory
- 150 ml mléko
- 250 ml smetana
- 3 lžíce máslo
- 4 lžíce hladká mouka
- 2 lžička cukr krystal
- 2 lžička citronová šťáva
- 1 špetka sůl
- 2 balení pufovaný chlebíček celozrnný
- 1 svazek kopr
- 1 stroužek česnek
- 50 cl hovězí vývar