Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Hovězí maso

Hovězí maso

Přidat na Pinterest

Maso tura domácího, má typickou cihlovou až hnědočervenou barvu. Typická chuť a vůně hovězího masa je způsobena obsahem těkavým mastných kyselin. Maso je biologicky hodnotné, obsahuje všehny esenciální aminokyseliny, železo, zinek a vitamin B12. V zásadě se dělí na maso přední a zadní. K zadnímu hovězímu masu patří kýta, svíčková, plec, vysoký a nízký roštěnec. K přednímu hovězímu masu patří žebra, hrudí,bok bez kosti, podplecí, krk, kližka, husička plátek z pánevní dutiny. Hovězí maso lze upravovat různými způsoby.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Hovězí guláš s houbami a paprikou

Hovězí guláš s houbami a paprikou

Maso nakrájíme na kostky (asi 3 x 3 cm), cibuli na drobno. Na sádle (oleji) osmahneme cibuli do červena, př...

Hovězí roláda plněná anglickou slaninou

Hovězí roláda plněná anglickou slaninou

Plát masa rozklepeme a potřeme hořčicí. Oloupané a na jemno nastrouhané stroužky česneku smícháme s rozšleh...

Houbová omáčka z mladých hřibů

Houbová omáčka z mladých hřibů

Maso dáme vařit do osolené vroucí vody, když je měkké, vyndáme jej na talířek. Na drobno pokrájenou cibulku...

Hovězí v žampiónech s brokolicí

Hovězí v žampiónech s brokolicí

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme do růžova. Přidáme maso, které jsme si mezitím nakrájeli na...

Hovězí maso zapečené se žampiony

Hovězí maso zapečené se žampiony

Maso omyjeme a nakrájíme na jemné plátky a opečeme ze všech stran na přepuštěném másle. Okořeníme a zalijem...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Hovězí maso Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře