The 1:1 Diet: Britský Cottage Pie v odlehčené variantě
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Předehřejte troubu na 200 °C. a připravte kořenovou zeleninu: brambory, pastinák a tuřín nakrájené na kostičky vařte ve slaně vroucí vodě asi 15 minut, dokud nezměknou. Slijte, přidejte jogurt a rozmačkejte. Přimíchejte jarní cibulku nakrájenou na plátky a dochuťte solí a pepřem.
Velkou pánev potřete olejem a orestujte cibuli, mrkev a česnek po dobu 6-8 minut, dokud nezměknou. Přidejte mleté hovězí maso, rajčatový protlak a worcestrovou omáčku. Duste několik minut, dokud maso nezhnědne, poté přidejte vývar. Přiveďte k varu, zredukujte a pomalu vařte ještě 15 minut. Dochuťte solí a pepřem.
Do hovězí směsi přidejte kukuřičnou mouku smíchanou s trochou studené vody. Stále míchejte, dokud směs nezhoustne, poté přidejte petrželku. Směs dejte do pekáče a nahoru přidejte rozmačkanou kořenovou zeleninou. Pečte v předehřáté troubě po dobu 20–25 minut dozlatova.
Mezitím, co se Cottage Pie peče, spařte horkou vodou brokolici a fazole, aby změkly. Slijte vodu a podávejte s hotovým slaným koláčem.
22. 08. 2021
Ingredience
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkev
- 2 ks jarní cibulka
- 480 g hovězí maso
- 150 g brokolice
- 150 g fazolky (zelené fazolové lusky)
- 100 g brambory
- 100 g pastiňák
- 100 g tuřín
- 2.5 dcl hovězí vývar
- 2 lžíce rostlinný olej
- 1 lžíce rajčatové pyré
- 2 lžíce kukuřičná mouka
- 2 lžíce Řecký jogurt
- 1 lžička worcesterská (Worcesterová) omáčka
- 1 špetka sůl
- 1 špetka pepř
- 1 hrst petrželová nať
- 2 stroužek česnek