The 1:1 Diet: Britský Cottage Pie v odlehčené variantě

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1964 kalorií
7.0g cukrů
31.0g tuků
11.0g bílkovin


Příprava

Předehřejte troubu na 200 °C. a připravte kořenovou zeleninu: brambory, pastinák a tuřín nakrájené na kostičky vařte ve slaně vroucí vodě asi 15 minut, dokud nezměknou. Slijte, přidejte jogurt a rozmačkejte. Přimíchejte jarní cibulku nakrájenou na plátky a dochuťte solí a pepřem.

Velkou pánev potřete olejem a orestujte cibuli, mrkev a česnek po dobu 6-8 minut, dokud nezměknou. Přidejte mleté hovězí maso, rajčatový protlak a worcestrovou omáčku. Duste několik minut, dokud maso nezhnědne, poté přidejte vývar. Přiveďte k varu, zredukujte a pomalu vařte ještě 15 minut. Dochuťte solí a pepřem.

Do hovězí směsi přidejte kukuřičnou mouku smíchanou s trochou studené vody. Stále míchejte, dokud směs nezhoustne, poté přidejte petrželku. Směs dejte do pekáče a nahoru přidejte rozmačkanou kořenovou zeleninou. Pečte v předehřáté troubě po dobu 20–25 minut dozlatova.

Mezitím, co se Cottage Pie peče, spařte horkou vodou brokolici a fazole, aby změkly. Slijte vodu a podávejte s hotovým slaným koláčem.

přidejte na:

22. 08. 2021

Podobné recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář